Αστικός θάνατος χωρίς μετρητά!

Σήμερα θα μιλήσω με παραδείγματα όσο αφορά μιά είδηση που όλοι την πέρασαν ξώφαλτσα μέσα στον κακό χαμό γιά την πάταξη της φοροφυγής που επικρατεί στην κυβέρνηση και σε μερικούς ανεγκέφαλους παπαρολόγους .

Όλοι έχετε ακούσει ότι το μέγιστο ποσό που θα μπορούμε να πληρώνουμε με μετρητά είναι τα 500 ευρώ με απότερο στόχο να καταργηθεί ολοκληρωτικά κάποια στιγμή!
Τώρα έρχομε στο παράδειγμά μου.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν έπιχειρηματία που έχει κάνει το “θανάσιμο” αμάρτημα να αφήσει ακάλυπτη μιά επιταγή.Ας υποθέσουμε ότι δεν του έχουν γίνει κατασχέσεις αλλά γιά μία μόνο φορά δεν μπορεί γιά διάφορους λόγους να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.Τι θα συμβεί στον άτυχο επιχειρηματία?
Αυτός λοιπόν ο επιχειρηματίας θα βρεθεί στην πολύ δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να εκδώσει μπλόκ επιταγών και κάποια στιγμή,αφού πληρώσει το χρέος του θα δει κλειστούς και τους λογαριασμούς του.Επιλέον δεν θα έχει πρόσβαση σε κανένα είδος πίστωσης,ούτε πιστωτικές κάρτες ούτε χρεωστικές.
Έτσι λοιπόν αυτός ο άτυχος επιχειρηματίας μας αν δεν μπορέσει να πληρώσει το χρέος του ούτε καν με μετρητά θα αναγκαστεί να κλέισει την επιχείρηση του ακόμα και αν είναι βιώσιμη.Θα βρεθεί άνεργος χωρίς να μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια του.
Πιστέυετε ότι είναι μία σπάνια περίπτωση?

Δεν νομίζω,αρκεί να ρίξετε μιά ματιά σε όλες τις επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο τελευταία.
Στο παράδειγμα μας ο επιχειρηματίας μας είναι ήδη στην παρανομία,τώρα φανταστείτε να κατεβάσουν ακόμα περισσότερο τις πληρωμές με μετρητά ή και να τις καταργήσουν εντελώς!
Και μιάς και το ηλεκτρονικό χρήμα είναι στα χέρια των τραπεζών ,εάν γιά οποιοδήποτε λόγο δεν έχουμε καλές σχέσεις με την τράπεζα τι θα μας συμβεί?

Αν έστω μία φορά κάνουμε την ¨αμαρτία”να εκδώσουμε ακάλυπτη επιταγή ή δεν ξεπληρώσουμε τον λογαριασμό της πιστωτικής μας τι θα μας συμβεί?
Πολλά και φοβερά θα μας συμβούν,θα αποκοπούμε από το τραπεζικό σύστημα,χωρίς αυτό δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ούτε καρφίτσα.Χωρίς το τραπεζικό σύστημα και χωρίς την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μετρητά μας έχουν καταδικάσει σε θάνατο απλά γιατί δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ούτε καν το φαγητό μας,ούτε να πληρώσουμε το ενοίκιο μας,ούτε έξοδα νοσηλίας,ούτε οποιαδήποτε αλλη υποχρεωση μας .Θα μας ανάγκαζαν να ζητιανεύουμε η να σκαρφιζόμαστε διάφορους τρόπους γιά ν’ανταπεξέλθουμε όπως κάνουν πολλοί συνάνθρωποι μας σήμερα.

Κάποτε και μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη είχε επιβληθεί ο λεγόμενος “Αστικός θάνατος” η οποία ήταν ουσιαστικά δικαστική απόφαση που στερούσε τα δικαιώματα από ένα άτομο γιά διάφορους λόγους.Το άτομο που είχε υποστεί μιά τέτοια ποινή το αντιμετώπιζαν ως νεκρό,με όλες τις συνέπειες φυσικά.
Έτσι θα συμβεί και με το ηλεκτρονικό χρήμα που εφόσον θα είναι η μόνη μορφή πληρωμών και θα είναι στα χέρια των τραπεζών,αυτές θα έχουν την δυνατότητα με την πρωτη στραβή να μας καταδικάζει σε “ΑΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ”.
Πέστε μου εσείς τώρα, αν μας συμβεί κάτι παρόμοιο θα μπορεί η χώρα μας μα αποκαλείτε κράτος δικαίου?
Βαδίζουμε ολοταχώς σε έναν κόσμο ώπου αν δεν έχουμε χαραγμένο επάνω μας το όνομα του ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΘΗΡΙΟΥ δεν θα μπορούμε ούτε να αγοράσουμε ούτε να πουλήσουμε!

3 σκέψεις σχετικά με το “Αστικός θάνατος χωρίς μετρητά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s