Σιγά μην φαλιρίσουμε!»Μπορούμε και μόνοι μας..χεχε

Αυτά περί χρεοκοπίας  του Ελληνικού κράτους μου μυρίζουν κάπως γιατί κατά την γνώμη μου αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί λόγω των περιστάσεων.
Τι εννοώ?
Έτσι όπως τα καταφέραμε,δεν μας χρειάζεται να δανειστούμε χρήμα για να πληρώσουμε ολόκληρο το δημοσιονομικό χρέος αλλά για να προσφέρουμε περισσότερο στους πιθανούς δανειστές έτσι ώστε να τους κρατάμε δεμένους και να ανανεώνουν τα ομόλογα που θα τους πλασάρουμε ούτως η άλλως.
Και εδώ είναι που θα σκάσει ο γάϊδαρος…..
Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα είναι διαθέσιμη να βοηθήσει την κατάσταση μας,το πρόβλημα είναι πως για αντάλλαγμα θα ζητήσει να έχει περισσότερη πέραση στα εσωτερικά μας πράγματα(πράγμα που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση Παπανδρέου για την ώρα).
Το πρόβλημα είναι ότι δεν προφέρει χρήμα μόνο η ΕΚΤ αλλά και άλλοι μνηστήρες.

Πχ.Αραβικά investment founds  που ελπίζουν σε μία «φιλική όχθη» στην άλλη πλευρά της Μεσογείου και εντός της ζώνης του Ευρώ.

Είναι και οι Κινέζοι,στους οποίους θα άρεσε να δημιουργήσουν μια ζώνη άμεσης επιρροής εντός της Ε.Ε.

Ακόμα και οι Ρώσοι εδώ που τα λέμε θα μπορούσαν να μας δανείσουν και ένας θεός ξέρει πόσο επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Μεσόγειο και σε ένα κράτος που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Αυτές οι πολλαπλές προσφορές κατά την γνώμη μου κάνουν την κυβέρνηση Πασοκ να λέει «ευχαριστούμε αλλά θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας».Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτή η απάντηση τρομοκρατεί το Λονδίνο,τη Φρανκφούρτη και την Ουάσινκτον γιατί δεν θέλουν έναν μεγάλο δανειστή μέσα στην Ευρώπη.
Γι’αυτό δεν πιστεύω στα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας και μάλιστα θα έλεγα ότι τα ζόρια που τραβάμε σε αυτή την φάση είναι μια καλή ευκαιρία να πλασαριστούμε ξανά στην διεθνή σκακιέρα και να προωθήσουμε εθνικά συμφέροντα (όλοι είδαμε την χλιαρή υποδοχή  που έκανε ο Ερντογάν στον Ομπάμα πριν λίγες μέρες και τα όχι που του πέταξε στην μάπα).

Θα αποτύχουμε μόνο αν οι πολιτικοί μας στην παρούσα περίσταση αποδειχθούν εντελώς ηλίθιοι όμως το «ευχαριστώ μπορούμε και μόνοι μας» δηλώνει το αντίθετο.
Μένει μόνο ο αγώνας για το ποιός θα σώσει την πατρίδα.

Advertisements

2 thoughts on “Σιγά μην φαλιρίσουμε!»Μπορούμε και μόνοι μας..χεχε

  1. ψουξ Δεκέμβριος 12, 2009 / 10:57 πμ

    Χρειάζονται αφορμή για μια μινι κρίση.///Οχι οι δικοί μας οι άλλοι οι Μεγάλοι που κάνουν το παιχνίδι.////Εμείς είμαστε καλή ΑΡΧΗ… γιατί μπορεί σε ένα δύο μήνες να συνδυαστούν τα «προβλήματα»της δικής μας οικονομίας με τις οικονομίες ένος η δύο κρατών ακόμα (ανατολικής Ευρώπης-Πρωην ανατολικό μπλογκ)και να «μεγεθυνθεί» το πρόβλημα ώστε να γίνουν κάποιες Ανακαταδιανομές Θέσεων….πχ σχέση ευρω με δολάριο…..αντίθετες με τις υπάρχουσες///////////////////////Μεγαλεία η Πατρίδα!!

    • Ανώνυμος Δεκέμβριος 12, 2009 / 9:45 μμ

      Μπορεί να παίζει και αυτό Ψουξ,αλλά την νύφη σίγουρα για την ώρα θα την πληρώσουμε εμείς με ένα σωρό θυσίες(που θα μας επιβάλουν με το στανιό).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s