Ευρώπη?Ποιά Ευρώπη?

Αυτή των τραπεζών,της μετανάστευσης του συστήματος παραγωγής σε πιό φθηνές χώρες?Την μινιμαλιστική Ευρώπη της αγοράς+νόμισμα και τίποτα παραπάνω?

Την Ευρώπη των Ελίτε που έχουν κατεδαφίσει το κοινωνικό κράτος και τώρα ονειρεύονται τις Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης?

Αυτή των μιντιακών κομμάτων που πλέουν στα σύννεφα της «μεγάλης αγοράς πέρα από τον Ατλαντικό»?
Με λίγα λόγια χέστηκα για να πάω να ψηφίσω για μια Ευρωβουλή περιορισμένων δυνατοτήτων.Χέστηκα για την Κομισιόν που διορίζεται από τις επί μέρους κυβερνήσεις των κρατών.
Όχι ας μου πει έστω και ένας ψηφοφόρος ότι έχει ψηφίσει τον κάθε Μπαρόζο,Σολάνα και άλλους που ήταν και είναι στην κορυφή.Αν και εδώ που τα λέμε είναι αληθινός ο κίνδυνος τα αξιώματά τους να γίνουν κληρονομικά στο τέλος.
Και αδιαφορώ εντελώς για τις εκλογές ειδιαίτερως  μετά την τραγικοκωμική κατάλληξη του Ευρωσυντάγματος που όυτως ή άλλως θα ψηφιστεί και θα επιβληθεί με το στανιό όχι από τους πολίτες αλλά από τις βουλές των διαφόρων χωρών έστω και αν χρειαστεί να περάσουν μέσα από συμπληγάδες.
Το μοναδικό σίγουρο στην Ευρωπαϊκή ένωση είναι η άπολυτη κυριαρχία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής τράπεζας..τίποτα άλλο.
Βαρέθηκα να ακούω για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η οποία από τότε που πέρασε από τα χέρια των λίγων αρχηγών που την ονειρεύτηκαν στα χέρια των τεχνοκρατών της οικονομίας,εξανεμίστηκε μέσα σε 5 μακροδόγματα φιλελεύθερης παπαρολογίας.Πήξαμε στις στατιστικές,στο ΑΕΠ,στις επινήκιες κραυγές και στην παντελή έλλειψη στρατηγικής.
Και φυσικά πάθαμε αυτό που παθαίνουν όλοι όταν άλλος πηδάει και άλλος πληρώνει.
Ένα απλό παράδειγμα της τρέλας που το δέρνει αυτό το εξάμβλωμα που λέγετε ΕΕ
Η Ευρώπη δεν έχει πρώτες ύλες ούτε ενέργια,για το πετρέλαιο εξαρτάται από το Αραβικά κράτη,για το αέριο από την Ρωσία και παρόλα αυτά ασκεί αντιαραβική εξωτερική πολιτική και επιθετική πολιτική απέναντι στην Ρωσία!Μα είναι για κλάματα μην χέσω.
Σε γενικές γραμμές,στην ΕΕ υπάρχει σχιζοφρενή αντίθεση ανάμεσα στους σκοπούς και τα μέσα για να τους επιτύχουμε.

Για να μην για την μαλακία που κουβαλάνε στο κεφάλι.

Πάρτε παράδειγμα τον Τσέχο πρόεδρο Vaclav Klaus,στα χέρια του οποίου είναι η προεδρία της ΕΕ,αυτός ο στόκος είναι ακόμα πεισμένος ότι την οικονομική κρίση την προκάλεσαν οι πολλοί περιορισμοί που  επέβαλαν τα επί μέρους κράτη!
Με τέτοιον μαλάκα στην προεδρία τι να περιμένει κανείς!
Ααα..και τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι αργόσχολοι στην Ευρωβουλή αλήθεια?Έχουν σκοτωθεί με τις εκλογικές λίστες όλα τα κόμματα.
Αλλά τι λέω η χαζή….χρήμα και προνόμια,ταξιδάκια στην Μπίσνες κλάς κτλπ.
Και να θυμάστε ότι κανένας από αυτούς δεν έχει εκλεγεί από τον λαό!
άντε και στα τσακίδια λοιπόν,την δικατατορία εμείς την δοιμάσαμε,δεν μας χρειάζεται άλλη μια ευρωπαϊκού τύπου αλα Κομισιόν.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ευρώπη?Ποιά Ευρώπη?

  1. heliotypon 1 Ιουλίου, 2009 / 11:46 μμ

    Την άλλη μαλακία την ξέχασες: Νομίσανε ότι με μρικά «πακέτα» θα έκαναν του Έλληνες παραγωγικούς και «Ευρωπαίους». Βέβαια τα πακέτα ξαναγύρισαν στην Ευρώπη, μέσω λογαριασμών των εκάστοτε «ημετέρων» που «απερρόφησαν» (όσα απερρρόφησαν) τα πακέτα, μ’εσω πολυτελών Mercedes, BMW, κλπ. Κι ‘Ελληνες ΕυρωΠΕΗ παρέμειναν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s