Νταβός…και έχει ο θεός

Η ερώτηση είναι απλή.Τι θα πιστεύατε αν σας έλεγαν ότι για να ξαναχτίσουν τα σπασμένα φράγματα στην Νέα Ορλεάνη έχουν καλέσει τους μηχανικούς που τα έχτισαν?
Τι θα περνούσε από το μυαλό σας αν,σας έλεγαν πως για να προωθήσουν την ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων καλούσαν τους κουμπάρους(αυτούς με τα καρτέλ στα γάλατα)?
Πως θα το δεχόσαστε αν σας έλεγαν πως για να αναβαθμίσουν τον χώρο της παιδείας καλούσαν μια ομάδα κλεφτών και ληστών?
Ε,κάτι τέτοια μου ήρθαν στο μυαλό καθώς παρακολουθούσα στην τηλεόραση το θέμα για την σύνοδο του Νταβός.ΟΙ συμετέχοντες στην σύνοδο,σχεδόν όλοι λίγο πολύ είναι συνυπεύθηνοι για το χάλι μας.
Ένας και ένας,όλες οι σκατόφατσες συγκεντρωμένες.
Και αντί να μας εξηγήσουν γιατί έριχναν λάδι στην φωτιά που ξέσπασε στο απέραντο λειβάδι της οικονομίας και έπερναν μάλιστα για αυτό τεράστιες αμοιβές,μας εξήγησαν και μας έκαναν προγνώσεις για το μέλλον και για το βάθος της κρίσης που οι ίδιοι προκάλεσαν!
Τι στην ευχή!
Αφού όλες οι προηγούμενες προβλέψεις τους πήγαν κατά διαόλου πως μπορούν να μας πείσουν ότι οι καινούργιες δεν θα είναι μούφα?
Και πως να εξηγήσουμε τον απόλυτο βαθμό επαγγελματικής και διανοητικής ηληθιότητας των σχολιαστών του φόρουμ που αντί να τους αποδώσουν τους χαρακτηρισμούς που τους αξίζουν κάθονται και τους χαϊδεύουν τα αυτιά?
Αλλά το τοπ της χαζομάρας είναι οι οικονομολόγοι και οι θεωρία που υπηρετούν,την « θεωρία της ηληθιότητας».
Άραγε θα βρεθεί κάποιος από τους οικονομολόγους να κάνει την μοναδική ίσως αξιοπρεπή κίνηση ολόκληρης της καρριέρας του?Δηλαδή,να πάρει το πτυχείο του και να το κρεμάσει στην τουαλέτα του και να ασχοληθεί με κάτι πιό έξυπνο?

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s