Άχρηστος ανασχηματισμός,άχρηστα τα κόμματα

«Τα κόμματα είναι οργανισμοί δημόσια οργανωμένοι με τέτοιο τρόπο που να σκοτώνουν στις ψυχές των ανθρώπων την αίσθηση της αλήθειας και τησ δικαιοσύνης».
Αυτά έλεγε η Simone Weil πριν από 70 χρόνια και μέχρι τώρα έχει επαληθευτεί πλήρως.
Την αφορμή να θυμηθώ αυτό μου την έδωσε ο πρόσφατος ανασχηματισμός που έκανε ο κ.Καραμανλής.
Δηλαδή,ούτε λίγο ούτε πολύ η κίνηση αυτή μας λέει ότι το προηγούμενο σχήμα δεν είχε ούτε το ήθος αλλά ούτε και την ικανότητα να κυβερνήσει.Μας λέει πως αυτά τα μέλλη του κόμματός του είναι άχρηστα και ανίκανα,ότι δεν διαθέτουν το αίσθημα δικαίου και της ηθικης που είναι απαραίτητα για μιά σωστή διακυβέρνηση.
Με ακόμα πιό απλά λόγια μας λέει πως το κόμμα του είναι τόσο διαβρωμένο και ηθικά ανάξιο που δυσκολεύεται να βρεί τους κατάληλους ανθρώπους για τις ανάλογες θέσεις.
Μας λέει ξεκάθαρα ότι το κόμμα του είναι άχρηστο για την Ελληνική κοινώνια μιας και δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα.
Και ούτε θα μπορέσει να μας πει κάτι διαφορετικό γιατί τόσο το κόμμα του όσο και όλα τα άλλα κόμματα είναι πάντα συνδεδεμένα με την μια η την άλλη τάξη οπότε δεν εκφράζουν και δεν εργάζονται για το κοινό καλό αλλά για το καλό κάποιας συγκεκριμένης τάξης.
Για να κρίνουμε ένα κόμμα με βάση την αλήθεια και την δικαιοσύνη για το κοινό καλό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το τί είναι πολιτικού κόμμα.
-Πολιτικό κόμμα είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να κατασκευάσει συλλογικό πάθος(σε αυτό ήταν μάστορας ο συχωρεμένος Παπανδρέου).
-Πολιτικό κόμμα είναι μία οργάνωση που είναι έτσι φτιαγμένη ώστε να ασκεί συλλογική καταπίεση στην συνείδηση του κάθε ενός ανθρώπου που δεν είναι μέλλος του.
Και ο μοναδικός σκοπός του κάθε κόμματος είναι η αύξησή των ποσοστών του χωρίς όριο(γιατί νομίζετε ότι τρελαίνονται για τις δημοσκοπήσεις).
Και ακόμα ένα τρανταχτό παράδειγμα για την αχρηστία των κομμάτων στην λειτουργία της δημοκρατίας, είναι το γεγονός ότι αν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με τα κοινά είναι αδύνατον να το κάνει αν δεν είναι γραμμένος στο ένα ή το άλλο κόμμα.
Γι’αυτό πιστεύω πως τίποτα δεν θα αλλάξει με το νέο σχήμα(το ίδιο ήταν πριν όσο και μετά)η ίδια γραμμή θα συνεχιστεί με πριν.Η ίδια πολιτική αναλγησίας και μισανθωπισμού,χωρίς φαντασία και προτάσεις και παντελής έλλειψη αίσθησης δικαίου και ηθικού.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s