Άκου εμποράκο,η άλλη άποψη από το Indymedia

Εσύ ο μεσόκοπος νοικοκυραίος που πιστεύεις ότι κινδυνεύεις από τους εξεγερμένους

Αλλο ένα θύμα της καταστολής είσαι κι εσύ. Η αποδόμηση της γλώσσας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε έχει φέρει σε απόγνωση; «ως πότε θα τα σπάνε οι κουκουλοφόροι;», «τι φταίει το μαγαζάκι μου;», «γιατί καταστρέφουν την περιουσία του κοσμάκη;».
Ακούς για «βάνδαλους» που μόνο στόχο έχουν να σε λεηλατήσουν. Σε πείθουν γι αυτό και σε καλούν να γίνεις μέρος του συστήματός τους. Σου είπαν ότι η εξέγερση στρέφεται εναντίον σου. Ποιός στα λέει όλα αυτά;
Είναι ή όχι ο ίδιος που σε λεηλατεί καθημερινά; Ο ίδιος που άρπαξε τις οικονομίες σου με τις χρηματιστηριακές φούσκες, εκείνος που σε κρατάει όμηρο με τα ενυπόθικα δάνεια και σε κατακλέβει με τα τραπεζικά επιτόκια. Ο ίδιος που σε κοροιδεύει χρόνια τώρα, με μπλέ, πράσινους και κόκκινους κόκκους, που σε απειλεί με την ίδια βία που άφησε στον τόπο τον 15χρονο Αλέξη για να σου ληστεύει το χαράτσι της φορολογίας, να σου αποσπά τα λύτρα των ασφαλίστρων για υπηρεσίες που ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι δε θα στις δώσει ποτέ. Είναι ο ίδιος που σε τρομοκρατεί με τη δήθεν εθνική απειλή της εξέγερσης ενώ έχει φροντίσει ήδη να σε κρατάει σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας. Είναι αυτός που μπορεί να οικειοποιείται και να διανέμει στους οικείους του όσα σου αρπάζει, δήθεν για κοινωνικούς σκοπούς ώστε να απαλύνει το δίκαιο αίσθημα της αδικίας που νοιώθεις. Αυτός που βλέπεις να κατακλέβει ατιμώρητος τους πάντες για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, κι όταν σε φτάνει στο αδιέξοδο της πτώχευσης να αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις το παράδειγμά του, να παίρνεις δηλαδή με πλάγιους τρόπους το μερίδιο της κοινωνικής λεηλασίας, μόνο που εσύ δεν έχεις με το μέρος σου ούτε το νόμο ούτε τη «δικαιοσύνη» ούτε τους μηχανισμούς βίας, με αποτέλεσμα να σε «τσακώνει» σαν κοινό κλέφτη, να σε διαπομπεύει στα μάτια μιας κοινωνίας που με τη σειρά της τον εμπιστεύεται, κλεινοντάς σε τελικά στα κελιά σαν κοινό απατεώνα.
Πάρε χαρτί και μολύβι, βάλτα κάτω και βρες μόνος σου πόσα είναι αυτά που σου έχει λεηλατήσει το κράτος, κι ούτε λόγος για αποζημιώσεις.
Σήμερα ο «κουκουλοφόρος» είμαι εγώ, έτσι στα δείχνουν κι έτσι τα καταπίνεις αμάσητα. Αύριο ο «κουκουλοφόρος» και ο «εθνικός κίνδυνος» θα είσαι εσύ.
Δεν βγήκαμε στους δρόμους για να επιτεθούμε σε σένα, το βιός σου και τις ανάγκες σου. Ο αγώνας μας είναι ενάντια στους ίδιους αυτούς που σε λεηλατούσαν και σε λεηλατούν, για να σταματήσει η λεηλασία επιτέλους. Δε θα το δείς αυτό γιατί οι ανάγκες μας δεν χωρούν στο χαζοκούτι που προστάζει την κοινωνική σου συμπεριφορά.
Οσοι κατεβήκαμε στο δρόμο συνειδητά δεν σου είμαστε ξένοι. Είμαστε τα παιδιά. τα αδέλφια και οι φίλοι σου. Δεν έχουμε στόχο εσένα και την πενιχρή σου περιουσία.
Δεν είμαστε όμως στρατηγοί και δεν ελέγχουμε κάθε εκδήλωση αυτής της οργής. Νέοι άνθρωποι και οι σκληρότερα εκμεταλευόμενοι που κατεβαίνουν στο δρόμο χωρίς καμία συνειδητοποίηση όσον αφορά την ποιότητα και τον τρόπο που διεξάγουμε την άμεση ρήξη με την καταπίεση δεν ελέγχονται από εμάς ούτε μας δίνουν λόγο για τις πράξεις τους.
Τόσο καιρό η ίδια εξουσία που σήμερα έχει το θράσσος να σε καλεί να την υπερασπιστείς, παρουσίαζε τους εξεγερμένους σαν «βάνδαλους» που καταστρέφουν την περιουσία σου και κλέβουν τα υπάχοντά σου. Εκείνη διαπαιδαγώγησε τα παιδιά και τους «άθλιους» να αντιλαμβάνονται την εξέγερση σαν πλιάτσικο και καταστροφή. Εκείνη τους επέβαλε την ανάγκη για τα καταναλωτικά αγαθά που σήμερα λεηλατούν για να τα αποκτήσουν, αφού τους στέρησε κάθε άλλο μέσο απόκτησής τους. Εμείς πάντα τα φτύναμε όλα αυτά και δείχναμε σαν αξία τη ζωή και την ελευθερία.
Ηρθε για άλλη μια φορά ο καιρός να επιλέξεις αν θα είσαι ο μαλάκας που θα καλούν όποτε χρειάζονται να τους προστατεύσει για να ξεκινήσουν τη νόμιμη λεηλασία σε βάρος σου αμέσος μόλις περάσει ο κίνδυνος ανατροπής τους.
Ηρθε η ώρα να επιλέξεις αν είσαι άνθρωπος με αίμα από αυτό που χύσανε στο δρόμο τα κρατικά καθάρματα.
Ηρθε η ώρα να τους δείξεις ότι υπάρχεις σαν άτομο κι όχι σαν άλλοθι για την ασυδοσία τους να σε λεηλατούν.
Οπως σε αγνόησαν αγνοησέ τους, όπως σε πλήγωσαν πλήγωσέ τους, όπως σε τσάκισαν ΤΣΑΚΙΣΈ ΤΟΥΣ!
αναδημοσίευση από το Indymedia Athens

Advertisements

8 thoughts on “Άκου εμποράκο,η άλλη άποψη από το Indymedia

 1. Ανέστης Δεκέμβριος 11, 2008 / 5:48 μμ

  Το όλο κείμενο το απέριψα απο τη στιγμή που είδα το απαξιωτικό «εμποράκο» στον τίτλο. Είναι τόσο ηλίθιο όσο και οι εκ προοιμίου υποθέσεις οτι ο κάθε μαγαζάτορας είναι ένα άθλιο αστικό υποκείμενο που άγεται και φέρεται απο την τηλεόραση, δεν διαθέτει σπονδυλική στήλη. Ξέρω οτι πρέπει να είσαι ταλιμπάν για να είσαι τόσο απόλυτος, για να λες «οποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου» πρέπει να είσαι και λίγο κρετινάκι για να νομίζεις οτι οι απόψεις σου σε ντύνουν με φωτοστέφανο. Καταλαβαίνω να σπάσουν τις τράπεζες που έχουν πηδήξει τον κόσμο (αν και μην ανυσηχείτε το κόστος των ζημι΄πων θα τα πληρώσουν στα επιτόκια οι πελάτες τους), αλλά το κάθε περίπτερο ή τα μαγαζάκια με τις κάλτσες και τα σώβρακα;
  Οι ασφαλίτες που κατα κύριο λόγο έσπαγαν τα μικρά μαγαζιά έγιναν σχολή ξαφνικά και βρήκαν μιμητές;

 2. ψουξ Δεκέμβριος 12, 2008 / 1:22 μμ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

  μην σοκάρεσαι Ανέστη@

  Εμποράκος είναι αυτός που πουλάει κάλτσες!
  τι είναι η Vodafone;

  και εμείς μικρομεσαίοι (αν δεν κάνω λάθος)

  απλά προσπαθούν όλοι εδώ και πάρα πολύ καιρό να χρησιμοποιούν τον όρο σχηματικά! στην πραγματικότητα δεν τους αρκεί ούτε το μικροί ούτε το μεσαίοι…. προτιμούν την Λοβοτομημένοι.

  Πυροβολούν τα μυαλά μας εδώ και πάρα πολύ καιρό

  είδα εχθές να λέει υπουργός (Παναγιωτόπουλος) να μην ανοίξει ο διάλογος κάτω απο κρίση- ωραία…και πότε ν΄ανοίξει αφού δεν άνοιγε ούτε χωρίς κρίση.
  αφού το πόρισμα Ζορμπα δεν ανοιξε γιατί είχαμε εκλογές ….αλλά δεν άνοιξε ούτε μετά.
  Ποιός τιμηρήθηκε για τα ομόλογα
  εμείς δεν τα πληρώσαμε;
  εμείς δεν θα πληρώσουμε και τις ζημιές;

  ……………………………………………
  τι έγινε με τους Βασανιστές της Ζαρντινιέρας

  τιμωρήθηκε κανείς;
  …………………………………………………………

  Γιατί δεν αγόρασε το κράτος τις τράπεζες με 23 δις και τις επιδότησε με 28 και συζητάει και μαζί τους τον τρόπο που θα τα …δεχτούν;
  ………………………………………………..

  «η Η ηχώ του Θεού επί της γής κάνει Real Estate.»

  (αυτό ανήκει στον Διόνυσο)

  και εμείς πληρώνουμε δάνεια και κτηματολόγιο και ΕΦΟΡΙΑ

  …………………………………………………..

  και συ ταράζεσαι (σχήμα λόγου) επειδή η επικεφαλίδα λέει «ακου εμποράκο»
  τι να έλεγε δηλαδή
  «ακου ακούραστε γενναίε επιχειρηματία
  ,Μεγαλοεργολάβε, Μιζαδόρε Εθνικέ προμηθευτή μελλοντικέ πρόεδρε του ΣΕΒ;»

  εγώ στο ίδιο κείμενο βρήκα ενδιαφέρον αυτό
  «Σου είπαν ότι η εξέγερση στρέφεται εναντίον σου. Ποιός στα λέει όλα αυτά;
  Είναι ή όχι ο ίδιος που σε λεηλατεί καθημερινά; Ο ίδιος που άρπαξε τις οικονομίες σου με τις χρηματιστηριακές φούσκες, εκείνος που σε κρατάει όμηρο με τα ενυπόθικα δάνεια και σε κατακλέβει με τα τραπεζικά επιτόκια. Ο ίδιος που σε κοροιδεύει χρόνια τώρα, με μπλέ, πράσινους και κόκκινους κόκκους, που σε απειλεί με την ίδια βία που άφησε στον τόπο τον 15χρονο Αλέξη για να σου ληστεύει το χαράτσι της φορολογίας, να σου αποσπά τα λύτρα των ασφαλίστρων για υπηρεσίες που ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι δε θα στις δώσει ποτέ.»

  και αυτό

  «Εκείνη τους επέβαλε την ανάγκη για τα καταναλωτικά αγαθά που σήμερα λεηλατούν για να τα αποκτήσουν, αφού τους στέρησε κάθε άλλο μέσο απόκτησής τους. Εμείς πάντα τα φτύναμε όλα αυτά και δείχναμε σαν αξία τη ζωή και την ελευθερία.
  Ηρθε για άλλη μια φορά ο καιρός να επιλέξεις αν θα είσαι ο μαλάκας που θα καλούν όποτε χρειάζονται να τους προστατεύσει για να ξεκινήσουν τη νόμιμη λεηλασία σε βάρος σου αμέσος μόλις περάσει ο κίνδυνος ανατροπής τους.»

  όσο γι ΄αυτό

  «Σήμερα ο “κουκουλοφόρος” είμαι εγώ, έτσι στα δείχνουν κι έτσι τα καταπίνεις αμάσητα. Αύριο ο “κουκουλοφόρος” και ο “εθνικός κίνδυνος” θα είσαι εσύ.»

  είμαι σίγουρος οτι το αναγνωρίζεις σε κάθε απεργία που
  (Πάντα τα τελευταία χρόνια)
  γίνεται και καλά για να αφαιρέσει δικαιώματα απ΄τις υπόλοιπες ομάδες των εργαζομένων –

  καλημέρα

 3. Μαραμένα Σύκα Δεκέμβριος 12, 2008 / 2:29 μμ

  Εδώ πριν 60 χρόνια ο Βίλχελμ Ράιχ μας αποκάλεσε ανθρωπάκια και τον 8αυμάζω έως σήμερα για την οξύτητά του και την διαχρονικότητα του,σιγά μην με σκανδάλιζε το εμποράκος.
  Σε τέτοιους καιρούς είναι κάτι τις δύσκολο να είμαστε πολιτικαλι κορέκτ

 4. Ανέστης Δεκέμβριος 12, 2008 / 7:22 μμ

  Δεν κατάλαβα, στον «εμποράκο» απευθύνεται ο Ράιχ ή αυτοί που λεηλάτησαν τα μαγαζιά και πρόβαραν (!) και τα γυαλιά πριν τα βουτήξουν;

  Και αφού τον κλέψει και τον εξαπατήσει το κράτος και η τράπεζες μετά έρχεται και τον κατστρέφει και ο κουκουλοφόρος (για το καλό του!)

  Και καταφερόμαστε κατα του μπατσου αποδεικνύοντας την αναγκαιότητά του; Θα τρελλαθούμε;;;

 5. Ανέστης Δεκέμβριος 12, 2008 / 7:30 μμ

  Α, ξέχασα, οι κατατροφές είναι ΟΚ όταν αφορούν «Μεγαλοεργολάβο, Μιζαδόρο Εθνικό προμηθευτή μελλοντικό πρόεδρο του ΣΕΒ» επειδή ο θετικός ισολογισμός είναι αντίστοιχος του μεγέθους ενοχής. Και οι μικροί γιατί καταστράφηκαν; Πως ο περιπτεράς έχει να κάνει με το βατοπαίδι και τη ζαρτινιέρα;
  Παιδιά μη γελιόμαστε, πλιάτσικο ήταν, θα σκασουν οι αναρχοαυτόνομοι στην πλατεία με τσαντικό Λουί Βιτόν, θεές…

 6. μαραμένα σύκα Δεκέμβριος 12, 2008 / 8:09 μμ

  Ανέστη,λέω ότι είναι αδύνατον να έχεις τετοια επισόδεια και να μπορείς να κοντρολαρεις τα παντα προσπαθώντας να πράξεις μόνο το σωστό.
  Άλλα από την άλλη δεν θα καταδικάσω και τον μπατήρη που άρπαξε τα γυαλιά αν είναι να του δώσουν να φάει.Θα καταδικάσω όμως τον άπληστο γιατί αν το καλοσκεφτούμε είναι και αυτό που έφερε ολόκληρο τον πλανήτη σε αυτό το χάλι.Και όταν οι άνθρωποι λειτουργούν σαν όχλος δεν έχουν πια λογική παραμόνο ένστικτα.
  ααααααααααα
  Ε μα τότε θα σκάσω και εγώ γιατί κουβαλάω την τσάντα των 5 ευρώ από το παζάρι
  😀

 7. Ανέστης Δεκέμβριος 12, 2008 / 8:34 μμ

  Ποτέ δεν καταδίκασα την «απαλλοτρίωση» στα σουπερμάρκετ και απο την άλλη, έχω ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον όχλο. Τα χειρότερα εγκλήματα στην ιστορία έχουν γίνει απο τον (κατευθυνόμενο) όχλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s