Όχι ευχαριστώ,δεν θα πάρω..

Είδα ότι η Blogosfera κινητοποιείτε για το γνωστό μποϊκοταζ στις αυξήσεις των τιμολογίων της Δ.Ε.Η.και συμφωνώ απόλυτα με τον Ανέστη στο θέμα αυτό.
Όχι,δεν θα πάρω..ευχαριστώ!Και όχι για τους ίδιους λόγους με τον Ανέστη αλλά γιατι πιστεύω πως οι συμβολικές διαμαρτυρίες είναι απλα μια λύση βολέματος που δεν προσφέρει κανένα απολύτως διέξοδο στα πολύ υπαρκτά και ρεαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ξεχάσαμε κι’όλας την μαυροφορεμένη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα και την Θεσσαλονίκη για τα καμένα δάση της πελοπονήσσού?
Ναι ναι,μιλάω για εκείνο το φολκλοριστικό φαινόμενο της μιας μέρας που λίγο πολύ μίλησαν όλα τα ΜΜΕ!Έγινε κάτι μετά από αυτή?Φυσικά τίποτα απολύτως εκτός από το να πνιγούν στα νερά οι πληγήσες περιοχές ενώ για αναδάσωση κανείς δεν κάνει λόγο.
Προσωπικά,δεν ξέρω καμία διαμαρτυρία και αλλαγή που να ξεκίνησε από τα λαϊκα στρώματα χωρίς να ανοίξει μύτη,με μόνο όπλο μαύρες πλερέζες και διακόπτες που κλείνουν για 15 λεπτα!

Advertisements

10 thoughts on “Όχι ευχαριστώ,δεν θα πάρω..

 1. Ανέστης Δεκέμβριος 6, 2007 / 12:53 μμ

  Κατ αρχήν γιατί χάθηκες;
  Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με το σκεπτικό σου. Αν αναπτύσσω κάποιο άλλο σκεπτικό αποδεχόμενος μια μαζική διαμαρτυρία είναι γιατί πιστεύω οτι μερικές φορές κάποιοι μπορεί να θέλουν να διατυπώσουν μαζικά το «προσέξτε γιατί σας παρακολουθούμε».

  Αλλά μέχρι εκεί όμως! Γιατί αυτοί που δεν ξέρουν τι θα πει πεζοδρόμιο ή διεκδίκηση πιστεύουν οτι μια εκτόνωση σαν αυτές του μαυροφορεμένου καλοκαιριού είναι αρκετή.
  Και μετά αφήνουμε το πεζοδρόμιο και τη διεκδίκηση να μονοπωλούνται απο το ΚΚΕ και επιστρέφουμε στα πληκτρολόγιά μας, ικανοποιημένοι για το οτι επιτελέσαμε το κοινωνικό μας καθήκον.

 2. μαραμένα σύκα Δεκέμβριος 6, 2007 / 1:13 μμ

  Ναι,το σκέφτηκα και αυτό Ανέστη,αλλά υπέθεσα ότι θα ήταν αυτονόητο!
  Όσο για το γιατί χάθηκα,ας πούμε προσωπικοί λόγοι και όχι μόνο.Παρόλο που συνέβαιναν πολλά και σοβαρά όλον αυτόν τον καιρό δεν είχα το κουράγιο να τα σχολιάσω..δεν ξέρω,ίσως να έχω αηδιάσει στ’αλήθεια.
  Όμως νομίζω πως η κρίση πέρασε και θα είμαι εδώ ξανά.

 3. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΣΕΕ μου «ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ»ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΑΣ Η ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ BLOG TOY AΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ http://apasxolisi.wordpress.com Με τον πιο ωμό , κανιβαλικό παράνομο καταχρηστικό ΤΡΟΠΟ καταστρατηγώντας τον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ –ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ – ΜΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥ 2004 ΝΥΧΤΑ , ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ , ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ -ΝΑ «ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΟΥΝ» ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ 17 ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ! ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΨΕΥΤΟ ΑΝΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ 100.000 ΕΥΡΩ -ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ -ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ …. -ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΥΤΑ … ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ..ΠΕΤΥΧΑΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… ΒΑΛΟΝΤΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ … -ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ…συνεχίζω των αγώνα δικαστικά – ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΜΕ προσφυγή στο εφετείο … ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ «ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟ» — ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ …ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ — Η ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΣΑΝ—- ΕΛΕΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ … ΚΑΝΟΝΩΝ …ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ! ΒΕΒΑΙΑ Η ΨΕΥΤΟ ΑΝΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ … ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ !

 4. omadeon Δεκέμβριος 9, 2007 / 4:20 μμ

  Χαίρομαι που ξαναβλέπω το μπλογκ, καθόλου… μαραμένο, αλλά ανθηρότατο!
  🙂
  Για το θέμα που συζητάς, βεβαίως και έχεις κάποιο δίκιο, αλλά… μάλλον θα πρέπει να το θεωρήσουμε «συμβολική διαμαρτυρία», που αυτομάτως θα έχει κάποια δημοσιότητα στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο και θα κάνει κόσμο να σκεφτεί περισσότερο (τη ΔΕΗ χλωμό το βλέπω).

  Ενας φίλος σκοπεύει να φτιάξει ένα αγροτικό σπίτι με καλλιεργήσιμη έκταση βιολογικών τροφίμων και με ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ, οπότε… αν και σπάνιος, έχει βρεί ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο δράσης.

  Ας θυμόμαστε ότι ο ένας τρόπος δράσης δεν αποκλείει τον άλλον.

 5. mogwai Δεκέμβριος 10, 2007 / 2:00 μμ

  κ εγω συμφωνω κ επαυξανω, αν δε φας και κανα μπερντακι τιποτα δεν αλλαζεις

 6. inlovewithlife Δεκέμβριος 10, 2007 / 3:36 μμ

  Συμφωνώ ότι τα προβλήματα δεν λύνονται αν δεν ανοίξει μύτη αλλά οι μόνες μύτες που βλέπω διαρκώς να ανοίγουν είναι αυτές των λαϊκών στρωμάτων και όχι το αντίστροφο.

  Και αν πας να μιλήσεις στα λαϊκά στρώματα για το ότι πρέπει να αρχίζουν να ανοίγουν τις μύτες των πρωταιτίων κάθε προβλήματός τους, τότε ή θα ανοίξουν τη δική σου μύτη ή θα βρεθείς να μιλάς μόνος/η σου.

  Αν η μπλογκόσφαιρα ως κοινωνία ανθρώπων κινητοποιείται για κάτι και δεν είναι απλώς παχύδερμη, αυτό είναι καλό για μένα. Αυτό μπορούν, αυτό κάνουν. Θα θέλαμε οι μπλόγκερς να ανοίγουν μύτες αλλά αν γινόταν αυτό τότε θα ζούσαμε σε κάποια άλλη κοινωνία.

  Συγχώρεσέ με που στο λέω αλλά το συγκεκριμένο σου ποστ σαν λογική το έχω δει ή ακούσει από πάρα πολλούς. Και όλοι με παντελή άγνοια για το πως κινείται και αλλάζει καθημερινά η κοινωνία αλλά και όλοι, άνθρωποι που ποτέ δε μπήκαν στον κόπο να εκτεθούν στον αγώνα κάποιου πράγματος προσπαθώντας να ξυπνήσουν και τον δίπλα. Δε ισχυρίζομαι ότι εσύ είσαι τέτοιος/α, απλώς μιλάω ειλικρινά και ανοιχτά για το τι μου βγάζει (και λόγω εμπειριών) αυτού του τύπου η λογική.

  Έτσι θα διαφωνήσω πλήρως με τη λογική σου. Δε θα συμμετέχω όμως στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, γιατί το θέμα απλώς δε με απασχολεί ή με απασχολούν άλλα πολύ περισσότερο.

 7. faust93 Δεκέμβριος 11, 2007 / 12:06 μμ

  όποια πόρτα κι αν σηκώσεις, έναν τουλαχιστον διαμαρτυρόμενο θα τον βρεις από κάτω. ο νεοέλληνας έχει επαναπαυθεί σε αυτό που ονομάζεις «συμβολική διεκδίκηση» γιατί έτσι έχει μάθει. έχει μάθει να διεκδικούν άλλοι γι’ αυτόν και να του προσφέρουν τους καρπούς της νίκης. το ζήτημα δεν είναι λοιπόν να ξυπνήσει το πλήθος και να ανοίξει μερικές μύτες (που μπορεί άνετα να το κάνει πάνω στην αγανάκτηση και δεν θα καταφέρει τίποτα εκτός από περαιτέρω φόβο), αλλά να αποκτήσουμε ικανές πρωτοπορίες και ανθρώπους/ομάδες/συλλογικότητες που βρίσκουν δρόμους πέρα από τα αδιέξοδα και δίνουν παραδείγματα που είναι εφαρμόσιμα στην καθημερινή ζωή, χωρίς κραυγές για μεγάλες επαναστάσεις που θα φέρουν τούμπα τον κόσμο σε μια μέρα ή με μια ψήφο. ας μην τα περιμένουμε όλα από μια αόρατη μαζικότητα. αυτή ποτέ δεν κινείται αυτόκλητα. περιμένει την «σκανδάλη».

  p.s. welcome back.

 8. sakis Δεκέμβριος 15, 2007 / 10:30 πμ

  Εχουν πέσει και καθεστώτα χωρίς να ανοίξει μύτη.
  Η διάδοση της κίνησης μέσω μπλογκερς είναι εντυπωσιακή και σιωπηλή συμβολική διαμαρτυρία. Ασχετα αν θα βγεί κάτι ή αν το κουμούπι τσίμπησε απλά το παχύδερμο, σημα΄σια έχει ότι είναι καλό που το συζητάμε.

  Επίσης να μην ξεχνάμε ότι μέσα από διαδικτυακές κίνησεις έχουν σωθεί ζωές.
  Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
  Τώρα το αν κατέβασε ΄καποιος το διακόπτη ή όχι είναι προσωπικό θέμα του καθενός και απόλυτα σεβαστό!!

  Ποιός ξέρει η επόμενη επανάσταση μπορέι να είναι και σιωπηλή
  http://stavraetos.blogspot.com/2007/12/blog-post_15.html

  (η επικεφαλίδα του πιό πάνω ποστ μου να με συγχωρέσεις αλλά πραγματικά ήταν εντυπωσιακά ίδια για άλλο θέμα και τελείως συμπτωματική ¨-)

  Από σήμερα τα μαραμένα σύκα ανεβαίνουν στην αετοφωλιά

 9. badseed Ιανουαρίου 2, 2008 / 5:38 μμ

  ένα καταστασιακό από μένα:
  τα οδοφράγματα στις επιθυμίες μας να γίνουν επιθυμία για οδοφράγματα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s