Που είναι οι γυναίκες της Γάζας?

Ο συντονιστής του φόρουμ των εθνικών Οργάνων κατά της βίας ενάντι
α στις γυναίκες, Ahila Shomor έμεινε έκπληκτος και συγκλονισμένος όταν εξέτασε τις πρόσφατες στατιστικές όσον αφορά τον αριθμό γυναικών που σκοτώθηκαν στα Παλαιστινιακά εδάφη γενικά και στη Λωρίδα της γάζας ειδικότερα.

Παρατήρησε μια κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό δολοφονημένων γυναικών ειδικά στη Λωρίδα της Γάζας.Υπάρχουν επίσης άλυτα εγκλήματα δολοφονιών που κρατιούνται εφτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των οικογενειών.
Νεκροταφείο
Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, έξι γυναίκες σκοτώθηκαν και αυτός είναι πολύ μεγάλος αριθμός σε σχέση με την παλαιστινιακή κοινωνία. Το κέντρο Al Mizan για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας αποκάλυψε, από τις πιό πρόσφατες στατιστικές του, ότι 12 γυναίκες σκοτώθηκαν από αγνώστους, 30 γυναίκες ήταν θύματα της βίας στο σπίτι και 72 έλαβαν τους θανατηφόρους τραυματισμούς σε διάστημα ενός έτους.
Τα τελευταία θύματα ήταν τρεις γυναίκες που σκοτώθηκαν και θάφτηκαν σε τρύπες μέσα σε ένα νεκροταφείο στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν είχε υπάρξει κανένας μάρτυρας, κανένας δεν θα ήξερε για αυτές τις γυναίκες. Το κέντρο Al Mizan για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της γάζας καταδίκασε έντονα το κύμα εγκληματικότητας, το μυστήριο που περιβάλλει αυτά τα εγκλήματα και την απουσία σοβαρών ερευνών για να προσδιορίσει τους εγκληματίες και να τα φέρει στο δικαστήριο.
Ο Shomor αποδίδει αυτή την μεγάλη αύξηση βίας σε πολλούς λόγους ο σημαντικότερος είναι η ασταθής πολιτική κατάσταση στην οποία ζει ο Παλαιστινιακός λαός. Κατά τη διάρκεια της κρίσης και του πολέμου, οι γυναίκες και τα παιδιά καταβάλλουν συχνά τo τίμημα..
Το Shomor υπογράμμισε ότι η εφαρμογή των νόμων είναι απολύτως απούσα στα Παλαιστινιακά εδάφη είτε στη Λωρίδα της γάζας είτε Δυτική Όχθη. Υπάρχει φυσικά ένας νόμος που τιμωρεί τους εγκληματίες αλλά δεν εφαρμόζεται και οι εγκληματίες συνεχίζουν κανονικά τις ζωές τους λες και δεν έχει συμβεί τίποτα!

Απουσία νόμου
Όσον αφορά στις οργανώσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη επιδεινώνεται λόγω στην απουσία του νόμου και όπως επιβεβαίωσε ο κ.Shomor: «Έχουμε επιστρέψει αρκετά χρόνια πίσω και το καλύτερο παράδειγμα που δείχνει αυτό,είναι η επιστροφή του φαινομένου οργάνωσης κατά φυλές που αντικαθιστά το νόμο.»
Σε αυτήν την ατμόσφαιρα, ο νόμος δεν ορίζεται πλέον και οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον τα μέσα.Και ως τωρα, πολλές γυναίκες έχουν σκοτωθεί χωρίς καμία πιθανότητα να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Advertisements

8 thoughts on “Που είναι οι γυναίκες της Γάζας?

 1. ο δείμος του πολίτη Σεπτεμβρίου 25, 2007 / 7:17 πμ

  Είναι γεγονός ότι σε κάθε χώρα με πολιτική αστάθεια και όταν ακόμα -όπως η Παλαιστίνη- βρίσκεται σε μόνιμη εμπόλεμη κατάσταση, τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα (και ιδιαιτέρως γυναικών και παιδιών) παραβιάζονται κατάφωρα. Η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να παρέμβει όχι για τις γυναίκες και τα δικαιώματα, αλλά για την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης.

 2. trofonios Σεπτεμβρίου 25, 2007 / 7:23 πμ

  Εμείς δηλαδή οι πολιτισμένοι δεν παραβιάζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα ιδιαιτέρως γυναίκες και παιδιά; Το να κλαίμε βλέποντας τον βιασμό των δικαιωμάτων σε αυτές τις χώρες δεν μας δίνει κανένα άλλοθι.

 3. Πάρης Σεπτεμβρίου 25, 2007 / 4:09 μμ

  Δεν ξέρω που οφείλονται αυτά. Λέμε όλοι, ατην αμορφωσιά. Αλλά χρειάζεται μόρφωση για να σε αποτρέψει από κάτι τέτοια; Όχι.
  Δεν συμφωνώ με τον όρο «ανδροκρατούμενος,-ή, -ό» αλλά συμφωνώ με τον όρο «πατριαρχικός, -ή, -ό».
  Για μένα το πρόβλημα δεν είναι ούτε καν η φτώχια.
  Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πολιτική καθυστέρηση. Πρόκειται για κοινωνίες που πολιτικά είναι πατριαρχικές. Στηρίζονται ακόμη σε έναν ή σε μια ομάδα από «πατερούληδες» το οποίο σημαίνει δικτάτορες, τυράννους, θρησκευτικούς ηγέτες (ειδικά εκεί που υπάρχει έντονη επιρροή χριστιανισμού και μωαμεθανισμού)πρωθυπουργούς ή προέδρους με νοοτροπία απόλυτων αρχόντων. Υπάρχει λοιπόν μια άσκηση βίας προς όλες τις κατευθύνσεις ή απόλυτη εξάρτηση των «από κάτω» από τους «από πάνω». Όλο αυτό το σύστημα αντανακλάται προς τα κάτω και εκδηλώνεται ως βία προς τους κάθε φορά πιο αδύνατους.
  Και στη Δύση υπάρχει βία απέναντι στις γυναίκες αλλά δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Εξάλλου σε εμάς ,σπανιότερα ίσως, μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο.
  Στην Ελλάδα συνέβαιναν κάποτε πολλά και συμβαίνουν ακόμη αρκετά τέτοια φαινόμενα γιατί δυστυχώς έχουμε πολλά στοιχεία πατριαρχικής κοινωνίας.
  Χωρίς πολιτικό και κοινωνικό εκδημοκρατισμό δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση σε αυτές τις χώρες.

 4. espοir Σεπτεμβρίου 25, 2007 / 8:30 μμ

  Τις γυναίκες της Γάζας τις σκοτώνει η κατάσταση.
  Τους άντρες της Γάζας τους σκοτώνουν τα Ισραηλινά πυρά.
  Τα παιδιά της Γάζας τα σκοτώνει η αδιαφορία της Δύσης.

  … και μετά πήγαν όλοι μαζί στην εξοχή! ™ Ποτέ την Κυριακή

 5. g. manoussakis Σεπτεμβρίου 26, 2007 / 9:29 πμ

  η εφαρμοφή των πατροαπαράδοτων (και απαράδεκτων) νόμων του κάθε λαού δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για επέμβαση των σταυροφόρων με στόχο το κέρδος και μόνο το κέρδος!

 6. Σοφία Σεπτεμβρίου 26, 2007 / 5:25 μμ

  Στο τέλος την πληρώνουν πάντα οι γυναίκες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s