Η Οδύσσεια της Ελληνικής αριστεράς

comunism.jpg
Είμαστε στο 2025(μάλλον δεν θα βγάλουμε ούτε το 2007) στην Ελλάδα,με μία κυβέρνηση κεντροαριστερή που δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία(Πασοκ,συνασπισμός,ΚΚΕ,οικολόγοι,κυνηγοί κεφαλών και άλλοι).Είμαστε στην Ευρωπαική ένωση..Το Διεθνες Νομισματικό Ταμείο μετά από προσεκτική ανάλυση και μελέτη,αποφασίζει ότι για να παραμένει η Ελλάδα στην Ευρωπαική Ένωση και προς χάρην της ανάπτυξης πρέπει να τουφεκίσει τους μισούς συνταξιούχους…
Πώς θα γίνει όμως?Είναι απλούστατο,αρχιζει μια εκστρατεία στον τύπο και την τηλεόραση όπου καταγγέλλονται οι σπατάλες και τα προνόμια,παρουσιάζουν ιστορίες για γεροντάκια που κατασπαράζουν στα μπουζούκια συντάξεις των 500 ευρώ(βλέπετε δεν έχουν άλλες ανάγκες).Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στο παιχνίδι παντός είδους θεωριτικοί ειδήμονες που δηλώνουν πως τέλειωσαν πια οι εποχές των εγγυήσεων και του προστατευτισμού και ότι πρέπει πια να γείνουμε μοντέρνοι και στην Ελλάδα και αν κάποιος δεν ξέρει να πουληθεί στην αγορά πρέπει να έχει την απόλυτη ευθήνη γι’αυτό…Μετά απο λίγο η δεξιά παρουσιάζει την πρόταση της ,να τουφεκιστούν όλοι οι συνταξιούχοι.
Αριστεροί, σοσιαλιστές και συνδικαλιστές αντιδρούν δυναμικά (το καλεί άλλωστε η περίσταση και η ιστορία τους) καταγγέλλωντας την σκληρότητα και την έλλειψη πολιτισμού της δεξιάς.
Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι η αριστερά είναι στην κυβέρνηση και πρέπει να παίρνει σοβαρές αποφάσεις χωρίς να πέφτει στα λάθη του παρελθόντος,είναι απαραίτητο να σεβαστεί τους κανόνες που η οικονομία επιβάλει.Και στην φάση επάνω αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση ,συνδικάτα,πολιτικά κόμματα,κοινωνικούς φορείς με τις αναπόφεκτες διασπάσεις και επανασυνδέσεις,έως ότου νικήτρια η αριστερά ανκοινώνει ότι έφτασαν σε μία συμφωνία: Θα εκτελεστούν μόνο οι μισοί συνταξιούχοι.Πρόκειτε για έναν θρίαμβο της αριστεράς που αποδεικνύει ποσο διαφορετική είναι η αριστερά.
Υποθέτουμε ότι είναι όλα εντάξη,έλα όμως που δεν είναι…επεμβαίνει το ΚΚΕ που δεν έχει χωνέψει ακόμα την επανένταξη της δουλείας το 2010 και τον πόλεμο για την επανάκτηση της Κων/πολης το 2015.ΣΟΣ..υπάρχει κρίση στην κυβέρνηση ,οι μεγάλες κατακτήσεις της αριστεράς βρίσκοντε σε κίνδυνο.
“Ο λαός της κεντροαριστεράς” επαναστατεί για να υποστηρίξει την “κυβέρνησή του” με πορίες διαμαρτηρίας ενάντια στην ανευθυνότητα του ΚΚΕ,που με την στάση του πάει να παραδώσει την χώρα στα χέρια της δεξιάς.
Το ΚΚΕ αναγκάζεται να να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και καταφέρνει να αποκλειστούν απο τον τουφεκισμό τέσσερα γεροντάκια άνω των 90 στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και άλλα τόσα απο τα μουσουλμανικά χωριά της Κομοτινής(έτσι θα αποσπάσει το κόμμα ψήφους απο την ΝΔ).Καθώς και τρείς αντιστασιακούς γέροντες άνω των 100 χρόνων (έτσι να μην ξεχνάει και τους αγώνες της) και δέκα γεροντάκια απο την Θεσσαλονίκη (γιατί το πρόβλημα της Θεσσαλονίκης είναι πια εθνικό).
Το επαναδημοσιεύω γιατί εκεί κοντά είμαστε μετά τον θρίαμβο της αριστεράς….και για να μην ξεχνίομαστε..

Advertisements

9 thoughts on “Η Οδύσσεια της Ελληνικής αριστεράς

 1. arammos Σεπτεμβρίου 17, 2007 / 2:41 μμ

  Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι σύντροφοι είναι χαρούμενοι σήμερα… Πετύχαμε κάτι σπουδαίο; Προσπαθούν να πείσουν ποιόν; Πραγματικά είναι αξιολύπητο…
  Την καλησπέρα μου.

 2. μαραμένα σύκα Σεπτεμβρίου 17, 2007 / 2:57 μμ

  Καλησπέρα Α.Ραμμος,δεν νομίζω για την ώρα.Φυσικά θα φανεί στο μέλλον και μόνο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.Και μάλιστα το μεγάλο γλέντι θα γίνει όταν βρεθούν μπροστά στο συνταξιοδοτικό.Γεροί να έιμαστε ….και θα τα δούμε να γίνοντε στ’αλήθεια.

 3. the sailor Σεπτεμβρίου 17, 2007 / 3:38 μμ

  Νομίζω πως αν έγινε κάτι, και τι ακριβώς, μένει να φανεί το επόμενο διάστημα…
  Ωστόσο, ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε σε βάθος χρόνου και βλέποντας αν θα αποκομίσει κάτι σε επόμενες εκλογές, εφόσον εμπνεύσει κόσμο που δεν την είχε εμπιστευτεί μέχρι τώρα (για να πάρει και μέρος σε κυβέρνηση συνεργασίας, όπως λες, ξεκινώντας από μία πιο στέρεα βάση, απ’ ότι αν π.χ. γινόταν αυτό φέτος).

  Μία αστεία εκδοχή του σκίτσου που έχεις θα ήταν, η όποια… έκπληξη υπάρχει στα πρόσωπα των από πάνω, να οφειλόταν στην… επανάκαμψη/»ανάσταση» της αριστεράς στην Ελλάδα…

 4. the sailor Σεπτεμβρίου 17, 2007 / 4:51 μμ

  Γιατί όχι;
  Βέβαια δεν ξέρω πως θα μπορούσε να παρασταθεί η… Ανάσταση, αλλά αν το προσπαθήσεις ίσως και να το καταφέρεις. 🙂

 5. inlovewithlife Σεπτεμβρίου 18, 2007 / 7:17 πμ

  Από τη στιγμή που μπήκαν οι φασίστες στη βουλή (Πλέυρης, Βορίδης, Άδωνις κλπ), αυτές οι εκλογές αφήνουν μία πολύ πικρή γεύση στο στόμα για τα χρόνια που έρχονται. Αλλά έτσι και αλλιώς ο φασισμός στην Ελληνική κοινωνία είναι πανταχού παρών, από τη βουλή θα τον κρύβαμε;

  Η συντηρητική στροφή που έχει γίνει στην Ελληνική κοινωνία την τελευταία δεκαετία αποτυπώθηκε πλήρως και προχτές. Όχι μόνο από το ΛΑΟΣ αλλά και στη ΝΔ που ουσιαστικά θριάμβευσε, γιατί οι ιδέες της τελικά γοητεύουν τον κόσμο. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έχει ένα παραπάνω μυαλό και μία ευαισθησία ήταν αυτός που κινήθηκε από εδώ και από κει.

  Όσο για τις ψήφους της αριστεράς, εφόσον δε συνοδεύτηκαν από ριζοσπαστικοποίηση και αφύπνιση, αλλά από απλή άρνηση στο κατεστημένο χωρίς κανένα άλλο υπόβαθρο, όσο εύκολα ήρθαν, τόσο εύκολα θα γυρίσουν από εκεί που ήρθαν στις επόμενες εκλογές.

  Αυτό θα μείνει. Ακροδεξιός πόλος και χειροτέρευση των ζωών μας. Πολύ πικρή η γεύση.

 6. avra Σεπτεμβρίου 18, 2007 / 7:36 πμ

  θα συμφωνησω με inlovewithlife ,
  νομιζω οτι το αποτελεσμα ειναι παροδικο και δηλωνει μονο μια μερικη αρνηση της υπαρχουσας κατατασης.

 7. μαραμένα σύκα Σεπτεμβρίου 18, 2007 / 8:12 πμ

  Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τον προσανατολισμό του.Ούτε σοσιαλιστικά ιδεώδη έχει,παρά μόνο είναι ένας ακόμα φιλελέυθερος αχταρμάς που δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από την δεξιά.Όσο για τα αριστερά κόμματα δεν μένει παρά να το αποδείξουν..σωστά είπατε.
  Αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό παραδείγματα έχουμε πολλά(πχ..Ιταλία όπου έχουν μια κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού)και επειδή στους καιρούς που τρέχουν σήμερα,ότι ακούς στην πόρτα του γείτονα περίμενε και στην δική σου,κρατώ τις επιφυλάξεις μου.

 8. DIONYSOS Σεπτεμβρίου 20, 2007 / 5:33 πμ

  Εύλογες οι ανησυχιες από ανήσυχα μυαλά. Επειδή έρχονται κρύα λόγω φθινοπώρου, περιμένω πιό εποικοδομητικές κριτικές για την Αριστερά που πονάει, ματώνει και συνήθως θυσιάζετε. Ξέρετε πόσο το χρειάζεται.
  😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s