Θανατική ποινή στα 9 για τις γυναίκες

deathpenalty_iran.jpgΈνα απέραντο τρελοκομείο δεν είναι μόνο η Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες χώρες όπως αυτή των Μουλάδων του Ιράν.
Τα τελευταία νέα μας έρχοντε από το Ιραν,κοριτσάκι καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για φόνο που λέγετε ότι έπραξε στα 13 της χρόνια.Σήμερα είναι 30 χρόνων και είναι στην φυλακή από τα 17 της.
Ο δικηγόρος της κατάφερε να κερδίσει τον κατοίκον περιορισμό ένεντι 25.000 ευρώ(που δεν υπάρχουν εννοείτε) ενώ δεν κατάφερε να την απαλλάξει από την θανατική καταδίκη.
Την ιστορία την ανάφερε χθές Ιρανική εφημερίδ.Η Σόγκρα προέρχετε από πάμφτωχη οικογένεια της Rasht στα βόρια του Ιράν,στα 9 χρόνια στάλθηκε να δουλέψει σαν παραδουλεύτρα για έναν γιατρό.Τέσσερα χρόνια αργότερα στην κατηγόρησαν και την καταδίκασαν σε θάνατο για τον φόνο του 9χρονου γιού του εργοδότη της.
Σύνφωνα με τον ισλαμικό νόμο του Ιράν οι γυναίκες είναι ποινικά υπεύθηνες από την ηλικία των 9 χρόνων και συνεπώς μπορούν να καταδικαστούν και με την θανατική ποινή.Ενώ οι άνδρες είναι ποινικά υπεύθηνοι από την ηλικία των 15 χρόνων.

Advertisements

3 thoughts on “Θανατική ποινή στα 9 για τις γυναίκες

 1. arammos Ιουλίου 19, 2007 / 10:26 πμ

  Πάντως είναι δύσκολο να κρίνεις άλλες κουλτούρες και «άλλους» κόσμους…

 2. maramenasyka Ιουλίου 19, 2007 / 10:40 πμ

  αραμμος
  σίγουρα εγώ τα κρίνω από την δική μου σκοπιά,αλλά δεν νομίζω ότι καμία από αυτές τις γυναίκες που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο να βέπει την μοίρα της σαν έναν χαρούμενο περίπατο στο φολκρόρ και στην παράδοση της χώρας της.
  Ο φόβος του θανάτου είναι κοινός σε όλες τις κουλτούρες και απάνθρωπος για όλους τους ανθρώπους όταν επιβάλετε σαν τιμωρία.

 3. relative_stranger Ιουλίου 19, 2007 / 2:28 μμ

  Είναι θλιβερό το γεγονός ότι η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί γενικότερα. Όποια κι αν είναι η κουλτούρα του λαού πιστεύω ότι είναι μια μεσαιωνική πρακτική που οδηγεί στο σκοταδισμό πλήθη και υπεύθυνους.
  Αλλά απουσία μόρφωσης και παιδείας….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s