Ένα ατύχημα ακόμα

car.jpgΣε ένα χρόνο είδα 2 σπασμένα κεφάλια,5 πολλάπλά κατάγματα των άκρων και 2 πολυτραυματίες σε ατυχήματα που έγιναν μέσα στο χωριό των 1500 κατοίκων τον χειμώνα και 2000 το καλοκαίρι,ευτυχώς δεν μας ξέφυγε ο νεκρός ακόμα,έτσι νομίζω τπυλάχιστον γιατί δεν ήμουν εδώ για πολλά χρόνια!
Και δεν είναι τυχαίο,εδώ οδηγούν οτιδήποτε από τα 7 τους ωσπου να πεθάνουν,τις περισσότερες φορές χωρίς δίπλωμα,χωρίς κράνος,χωρίς ζώνη.Τρέχουν με 140 χιλόμετρα και βάλε μέσα στο χωριό,δεν σταματούν στο μοναδικό ΣΤΟΠ που υπάρχει και τις περισσότερες φορές είναι μεθυσμένοι.
Η αστυνομία είναι ανύπαρκτη,δεν ενφανίζεται παρά μόνο αν γίνει ατύχημα.
Οι χωριάτες είναι ανεύθηνοι γιατί γράφουν στα παπάρια τους τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας(μάλλον δεν τον γνωρίζουν καθόλου).Οι γονείς είναι ανεύθηνοι γιατί μόλις αρχίσουν να περπατάνε τα παιδιά τους τους δίνουν μηχανάκια,τρακτέρ,φορτηγά,αγροτικά,αυτοκίνητα και ότι άλλο μηχανοκίνητο διαθέτει η οικογένεια!
Η μαγκιά για τους Φλίνστουνς είναι να οδηγούν όσο πιο γρήγορα,δεν έχει σημασία αν είναι μέσα η έξω από το χωριό.Για τα πιτσιρίκια να κάνουν σούζες με τα μηχανάκια.Για τους μπαμπάδες να δούν άνδρες τα αγόρια τους,πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουν να οδηγήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Και οι μαμάδες φυσικά καρδιοχτυπούν για τα βλαστάρια τους.
Και φυσικά μην τύχει να πάθει κάποιος κάτι στην επαρχία,τα ασθενοφόρα δεν διαθέτουν γιατρό,μόνο τραυματιοφορείς.Τους πετάνε σαν σακιά με πατάτες στο φορείο και αν είναι τυχεροί θα φτάσουν ζωντανοί στο νοσοκομείο!
Και φυσικά ούτε που σκέφτομαι να διαμαρτυρηθώ!Στο χωριό που ζούμε όλα είναι Cosa Nostra :-D σιγά μην τα βγάλουμε παραπέρα…

Advertisements

8 thoughts on “Ένα ατύχημα ακόμα

 1. espοir Ιουλίου 8, 2007 / 7:18 πμ

  Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, τα (γ)ίδια.
  Αφού το έχεις για σκότωμα το παιδί, ρε μπάρμπα, γιατί του δίνεις τα κλειδιά από τ’ αυτοκίνητο; Ρίχτου μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια, να τελειώνεις πιο γρήγορα! Να γλιτώσουν και οι αθώοι γύρω του, δηλαδή(ς).

 2. trofonios Ιουλίου 8, 2007 / 4:11 μμ

  να ήταν μόνο στο χωριό σου!
  Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει αυτή η κατάσταση.
  Δυστυχώς. Οι επιστήμονες όμως των Αθηνών αποφάσισαν όμως να αυξήσουν χρηματικώς τις παραβάσεις αντί να αρχίσουν να παίρνουν διπλώματα. Τα ίδια έσοδα θα είχαν.

 3. Σοφία Ιουλίου 8, 2007 / 9:49 μμ

  Οι αμόρφωτοι άνθρωποι (και κάποιοι μορφωμένοι) πιστεύουν πως ό,τι είναι να σου τύχει, θα σου τύχει, και συνεπώς δεν έχει νόημα να αγχώνεσαι για θέματα προστασίας και ασφάλειας. Μέχρι να ξεπεράσουν αυτή την μοιρολατρεία, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

 4. ο δείμος του πολίτη Ιουλίου 9, 2007 / 8:56 πμ

  Το θέμα είναι μεγάλο ακι το έχουμε θέσει πολλές φορές. Δυστυχώς ο ανδρισμός στα χωριά φαίνεται όχι από τη συμπεριφορά ή έστω -φαλλορκατικά- από τις γκόμενες, αλλά από την οαήγηση. Είναι γνωστό ότι στατιστικά περισσότεροι είναι οι νεκροί στα χωριά ή κάτοικοι από χωριά παρά από τα αστικά κέντρα.

 5. Ανώνυμος Ιουλίου 14, 2007 / 11:18 πμ

  «»Για τους μπαμπάδες να δούν άνδρες τα αγόρια τους,πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουν να οδηγήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.Και οι μαμάδες φυσικά καρδιοχτυπούν για τα βλαστάρια τους….
  να οδηγούν όσο πιο γρήγορα,δεν έχει σημασία αν είναι μέσα η έξω από το χωριό.»…

  Τα περιγράφεις πολύ καλά, αλλά εχει σημασία άν ο ανώριμος οδηγά μέσα ή έξω απο το χωριό, διότι μέσα στο χωριό στον κεντρικό δρόμο, περισεύει η φιγουρα.
  Οι μπαμπάδες έχουν ανάγκη απο τον γυιό-οδηγό για πολλές εργασίες- αγγαρείας. Τι να σου κάνει η μάνα, εκτός να βολέψει εαυτόν σε καμμιά μετακίνηση.
  Αν ο κεντρικός δρόμος πεζοδρομηθεί με ελικοειδή διέλευση αυτοκινήτων, για χαμηλή ταχύτητα, κι άν τους αρέσει ….
  Επίσης άν γίνουν μαθήματα μηχανολογίας ώστε να μή ξεγελιουνται ότι τα μηχανοκίνητα είναι απο το ..διάστημα, άν απαξιωθεί η ψευτομαγκιά, άν ο πολιτισμός είναι το οδήγημα με σεβασμό στον άλλο και όχι οι παραδοσιακοι χοροι και άλλα στερεότυπα, μακροπρόθεσμα βγαίνει όφελος.
  Αν δεν υπάρχει σεβασμός προς τον άλλο, τότε δεν μένει παρά η επίδειξη της οδηγικής ικανότητας. Αν απαξιώνεται ο σεβασμός και δεν εκτιμιέται, όλα τα άλλα έρχονται φυσιολογικά και δυσαναπόφευκτα.

 6. gb Ιουλίου 14, 2007 / 11:20 πμ

  κατι ξεχασα, στο προηγούμενο σχόλιο και βγήκε ανώνυμο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s