Η Παλαιστίνη πέθανε πριν καν γεννηθεί

palestini.jpgΤώρα έχει επιβιώσει μόνο ο θυμός,η ντροπή ,η απορία ,οι δύο οπλισμένοι αντίπαλοι,και οι καταστραμένες προσδοκίες των Παλαιστινίων.
Γίνετε αγώνας για το ποιός θα πάρει την εξουσία ενώ δεν υπάρχει εξουσία να μοιραστεί,γίνετε μάχη επάνω στά ερείπια της Παλαιστίνης.Μιας Παλαιστίνης που  είναι υπό Ισραηλινή κατοχή εδώ και 60 χρόνια.
Κάποιος είχε πεί για την προδομένη επανάσταση:Όταν δεν υπάρχει εναλλακτικό πολιτικό και πολιτισμικό σχέδιο δεν μένει τίποτα άλλο από το αναπαραχθεί και να εφαρμοστεί αυτό του εχθρού κατακτητή.
Έτσι,διαγράφονται χρόνια δραματικού αγώνα και δικαίωσης πολιτικής,ανθρωπιστικής και πολιτισμικής.
Όμως γιατί αυτή η δραματική στροφή μετά την νίκη της Χαμάς?Γιατί αναστάτωσαν έναν ολόκληρο λαό που ούτως η άλλως είχε κάνει την επιλογή του?
Η απάντηση στον ίδιο τον δημοκρατικό μηχανισμό που σκόνταψε και δεν επέτρεψε σε αυτούς που κέρδισαν τις εκλογές να κυβερνήσουν.Οι υπεύθυνοι πολλοί,πρώτα απο όλους η ίδια η Φαταχ και ο πρόεδρος Αμπού Μάζεν που μαζί με το Ισραήλ και την διεθνή κοινότητα,έβαλε χίλια εμπόδια ανάμεσα στην Χαμάς και την δυνατότητα να κυβερνήσει.
Τα υπόλοιπα τα συμλήρωσαν η πολιτική απομόνωση,το οικονομικό εμπάργκο,οι επιλεκτικές δολοφονίες,οι καθημερινές στρατιωτικές επιχειρήσεις,οι συλήψεις των μελλών της κυβέρνησης και της βουλής,το τείχος,οι καινούργοι έποικοι.
Σήμερα πιά το Ισραήλ μπορεί να δηλώνει χαρωπά ότι είναι η διάσπαση των Παλαιστινίων που εμποδίζει την συνέχεια των διαπραγματευσεων!Το Ισραήλ που στην πραγματικότητα δεν διαπραγματευόταν ούτε όταν υπήρχαν διαπραγματευτές απο την άλλη πλευρά!
Στο εν τω μεταξί οι παλαιστίνιοι σκοτώνονται μεταξί τους και σκοτώνουν το όνειρο της αγαπημένης τους γης!
Και όσο αυτοί σκοτώνουν τα όνειρα τους,ολόκληρος ο δυτικός κόσμος συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης που είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι τους κάνουν χάζι!
Ο πόλεμος τους με τις ψεύτικες προφητείες του άνοιξε ξανά την πληγή στην Μέση Ανατολή.

Advertisements

3 thoughts on “Η Παλαιστίνη πέθανε πριν καν γεννηθεί

 1. Λόλα Ιουνίου 16, 2007 / 1:14 πμ

  Σαν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει η λευτεριά…
  Διονύσιος Σολωμός

 2. inlovewithlife Ιουνίου 22, 2007 / 8:29 μμ

  Με τόσο πόνο και εκγκαταλελειμένοι από τους πάντες οι άνθρωποι έχουν γίνει κυνικοί. Αλλά και η Φατάχ έχει ξευτιλιστεί, σκέτοι καρεκλοκένταυροι.

 3. μαραμένα σύκα Ιουνίου 23, 2007 / 8:02 πμ

  Και ποιός δεν είναι με την εξουσία καρεκλοκένταυρος?
  Μα τους αναγκάσε η διεθνή κοινότητα να παραμείνουν αφού δεν δέχοντε την χαμάς σαν συνομηλητή θεωρώντας την τρομοκρατική οργάνωση!
  Αλλα και η φαταχ..τραβατεμε και ας κλαίω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s