Σκουπίδια παντού και ο πονηρός χωριάτης

xirantirio_konta.JPG

Την ώρα που όλοι φωνάζουν για οικολογική συνείδηση ,η επαρχία έχει καταντήσει παντελώς ασυνείδητη σε τέτοια θέματα.Πριν 15 χρόνια γύρω απο το χωριό μου ήταν όλα πεντακάθαρα,τώρα έχουμε πήξει στις παράνομες χωματερές και μπάζα μας έχουν περιζώσει από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Το κακό παράγινε με το σχέδιο Καποδίστρια για την τοπική αυτοδιοίκηση.Ενώ πριν είμαστε κάθε χωριό και κοινότητα τώρα έχουμε 15 χωριά και δήμο με αποτέλεσμα ανεξέλεκτες καταστάσεις στην ρήψη σκουπιδιών και όχι μόνο!
Πριν 15 χρόνια έγινε αποχετευτικό για τα νερά της βροχής,έπιασε όμως ο κάθε πονηρός χωριάτης και σύνδεσε τους στεγανούς βόθρους παράνομα στο σύστημα με αποτέλεσμα να μαζεύεται ένα απίστευτο σκατομάνι σε απόσταση 20 μέτρων από το χωριό.
Το καλοκαίρι δε,έρχετε μια φοβερή μπόχα από τις σχάρες εξαερισμού του συστήματος.
Και σαν να μήν έφτανε η πονηριά μας,οι βιομηχανίες τον έχουν παρακάνει στις συσκευασίες των προιόντων.Σε κάθε προιόν που αγοράζουμε έχουμε εκατό άχρηστα περιτυλίγματα και συσκευασίες να πετάξουμε!

Advertisements

6 thoughts on “Σκουπίδια παντού και ο πονηρός χωριάτης

 1. Juanita La Quejica Μαρτίου 5, 2007 / 12:27 μμ

  Και βέβαια ας μην αναρωτιόμαστε για το τί γίνεται στον υδροφόρο ορίζοντα και για τις άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας. Σκουπίδια παντού, έχεις δίκιο…

 2. g. manoussakis Μαρτίου 5, 2007 / 2:23 μμ

  Το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο το περιγράφεις. Ζω σε χωριό και ο τρόπος που προσεγγίζεις το θέμα μου θυμίζει του συγχωριανούς που μένουν στην Αθήνα και ερχόμενοι δύο εβδομάδες για διακοπές, θέλουν να τα βρίσκουν όλα τέλεια στο χωριό.

  Το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι πονηροί χωριάτες, αλλά το πονηρό κράτος, που ξοδεύει δις ευρώ για τις μεγαλοπούλεις και ψίχουλα για τα χωριά. Αν στο χωριό σου υπήρχε μια μικρή μονάδα βιολογικού καθαρισμού, δεν θα σου έφταιγε ο πονηρός χωριάτης! Σου θυμίζω ότι για αιώνες ο τρόπος διαχείρησης των οικιακών λυμάτων ήταν στο χωριό σου ίδιος, όπως και η σχετική μυρωδιά! Ένα κύριο πρόβλημα που έχουν τα χωριά είναι ότι δεν έχουν νέους ανθρώπους ως μόνιμους κάτοικους. Οι νέοι είναι σε θέση να απαιτήσουν και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής. Οι γέροι, έτσι έμαθαν έτσι συνεχίζουν.

 3. bassandtreble Μαρτίου 5, 2007 / 7:46 μμ

  Είτε στην πόλη, είτε στο χωριό, το συγκεκριμένο πρόβλημα παραμένει ίδιο. Το κράτος δε φταίει, γιατί ο ρόλος του είναι αυτός, αδιάφορο και απάνθρωπο. Το πρόβλημα είμαστε όλοι εμείς που υιοθετούμε εξίσου αδιάφορες και απάνθρωπες συμπεριφορές.

  Bass

 4. keimgreek Μαρτίου 6, 2007 / 6:59 πμ

  στα χωριά όπου του καπνίσει του καθένα κάνει και έναν σκουπιδότοπο. έχω και φωτογραφίες 😛

 5. Exiled Μαρτίου 7, 2007 / 2:16 μμ

  Πού να δεις τί γ΄νεται στη Χαλκιδική, εκεί που είναι μαζεμένα τα εξοχικά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s