Money for nothing?

meet_the_bank.jpg

“Ευτυχώς που οι πολίτες του έθνους μας δεν κατανοούν την νομισματική μας πολιτική και το τραπεζικό μας σύστημα γιατί αν το κατανοούσαν πριν ξημερώσει θα γινόταν επανάσταση.”

Δεν τα λέω εγώ αυτά,ο Χένρι Φόρντ τα είπε για την Αμερική,αλλά ισχύουν σε όλο τον κόσμο.

Έχω την εντύπωση ότι οι κυβερνήτες των κεντρικών τραπεζών είναι κάτι σαν τους ταχυδακτυλουργούς της απάτης,ένα δύο λογάκια σοφά μελετημένα και το παιχνίδι έγινε.Δολάριο κάτω,ευρώ επάνω,χρυσός κάτω,μπρέντ πάνω κάτω σε μια τρελλή τρελή τραμπάλα.Οι κεντρικές τράπεζες είναι αυτές που ανοιγοκλείνουν την κάνουλα της πίστωσης και της νομισματικής επάρκειας και καθορίζουν τον βαθμό επιτυχίας η αποτυχίας των εθνών,επιχειρήσεων και των ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Τύφλα να έχει η πολιτική και οι κυβερνήσεις,δεξιές αριστερές,κεντρώες και ριζοσπαστικές,οι πραγματικοί ενορχηστρωτές του πλανήτη είναι αυτοί,οι κενρικες τράπεζες.

Το τρικ είναι σχετικά εύκολο και εντελώς ηλίθιο,γεμίζοντας μας με παλιόχαρτα άχρηστα εμείς τους δίνουμε για αντάλαγμα πραγματικό πλούτο,έτσι μας έχουν υπνωτήσει όλους,πρώτο,δεύτερο και τρίτο κόσμο.Και σαν μην φτάνει αυτό,ζητάνε απο πάνω και τους τόκους κρατώντας με αυτόν τον τρόπο σκλάβους δισεκατομύρια ανθρώπων που ξεσχίζουν ο ένας τον άλλο για να αποκτίσουν όσο περισσότερο χρήμα γίνετε για να το επιστρέψουν .

Το ωραίο όμως είναι ότι ,τα χαρτονομίσματα για τους τόκους δεν τυπώνονται ,άρα δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα κάθε μέρα  να υπάρχουν κάποιοι που υποκύπτουν στον αγώνα της αναζήτησης χρήματος.

Καλά τώρα θα μου πείτε ότι λέω παπαριές,αλλά την να κάνουμε εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι και γι’αυτό θα σας κάνω ένα παράδειγμα εύκολο εύκολο.

Ας υποθέσουμε ότι ένα κράτος έχει ανάγκη απο 100 ευρώ(μην γελάτε),η τράπεζα τυπώνει 100 ευρώ και τα δίνει με αντάλλαγμα κάποιο τόκο και μια υπόσχεση αποπληρωμής των 100 ευρώ συν τόκους.

Τώρα φανταστείτε ότι δεν υπάρχει άλλο χρήμα να κυκλοφορεί παρά μόνο αυτά τα 100 ευρώ γιατί άλλο χρήμα δεν τυπώνουν.Που στην ευχή θα βρεθούν τα λεφτά της αποπληρωμής των τόκων?Λογικά θα μου πείτε,πουθενά αφού δεν υπάρχουν γιατί το μόνο χρήμα που κυκλοφορεί είναι αυτά τα 100 ευρώ.

Η μοναδική λύση είναι να πληρωθούν απο αυτά τα 100 ευρώ και ότι μείνει να χρησιμοποιηθεί ,που θα είναι πολύ λιγότερο.Η άλλη λύση είναι να ζητηθεί απο την κεντρική τράπεζα να τυπώσει και άλλο χρήμα ,πράγμα που θα κάνει μόνο με καινούργιες υποχρεωτικές εγγυήσεις πληρωμής.

Καταλάβατε τώρα το κόλπο?

Στην πραγματικότητα έχουν δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο όπου η αποπληρωμή των τόκων είναι αδύνατη αν δεν γίνει επαναδανεισμός.και τα πράγματα γίνοντε ακόμα ποιό δύσκολα γιατί το κράτος πρέπει να επιστρέψει το χρέος σε πραγματικό πλούτο που έχει παραχθεί από την εργασία και την εξυπνάδα  των ανθρώπων του.

Το πράγμα όμως δεν τελειώνει εδώ,το κράτος απο μόνο του δεν παράγει τίποτα,είνα απλά μια επινόηση νομική που για να αντιμετωπισει τις υποχρεώσεις του στην κεντρική τράπεζα ζητάει όλο και περισσότερους φόρους απο τους πολίτες του και τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις ποιότητα και την ποσότητα υπερεσιών στους πολίτες του.

Οι οποίοι με την σειρά τους για να αντιμετωπίσουν τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες  δανείζονται χρήματα με ακόμα μεγαλύτερους τόκους απο ιδιωτικές τράπεζες.Ουσιαστικά το ίδιο πράγμα όπως η κεντρική τράπεζα με την διαφορά που σε αυτές το χρήμα δεν θα είναι απλώς παλιόχαρτο ,θα είναι εικονικό(βιρτουαλ)παλιόχαρτο.

Όμως και σ’αυτή την περίπτωση του δανεισμού δεν θα υπάρχουν τα επιπλέον χρήματα για τους τόκους γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 

Στην ουσία,οι πολίτες ενός κράτους πρέπει να πληρώσουν δυό φορές τους τόκους,μία για το χρέος του κράτους στην κεντρική τράπεζα και άλλη μια το προσωπικό χρέος τους στις διάφορες εμπορικές τράπεζες.

Όλοι  ξέρουμε ότι για να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στο επιθυμητό ύψος θα πρέπει να χτυπήσουν οι φτέρνες μας στον κώλο.Έτσι καταλαβαίνουμε τι πάει να πει ο όρος υγιής ανταγωνισμος.Ναι ναι..σημαίνει πως για να πληρώσουμε το χρέος μας στην τράπεζα μας πρέπει να αγωνιστούμε στον στοίβο μαζί με άλλους ώστε να μπορέσουμε να αρπάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παλιόχαρτα η βίρτουαλ παλιόχαρτα .Και τι να κάνουμε ,επειδή είναι μόνο 100 στην κυκλοφορία κάποιοι από εμας θα χάσουν,έτσι γίνετε στην αρένα!Και τότε οι χαμένοι θα δουν τα σπίτια τους,τις επιχειρήσεις τους,τα αυτοκίνητα τους να τα κάνει κατάσχεση η τράπεζα,η εφορία και άλλοι παρόμοιοι βρυκόλακες,θα κυρήξουν πτώχευση , θα περιθωριοποιηθούν και θα στιγματιστούν σαν άτομα ανίκανα να βρούν κάτι που στην ουσία δεν ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αχ..και να ήξεραν όλοι αυτοί ,ότι είναι θήματα ενός διεστραμένου μηχανισμού επίτηδες κατασκευασμένου ώστε καθημερινά να υπάρχουν οι παράπλευρες απώλειες!

Αν το ήξεραν οι οικογένειες που ενώ πριν , εργαζόταν ένας και ζούσε 4 άτομα ενώ τώρα εργάζονται 2 και τρεις και δεν φτάνουν..αν ήξεραν πως το δάνειο που πήραν με χρόνο αποπληρωμής 20-30 χρόνια(μια ολόκληρη ζωή)και τους κόστισε τόσες θησίες και στερήσεις, στην τράπεζα κόστισε μόνο ένα κλικ στο κομπιούτερ( αέρα κοπανιστό).

Αχ …και να ξέρανε αυτοί που ψηφίζουν δεξιά ,αριστερά για να κυριαρχήσει τάχα μου η δικαιοσύνη , η ειρήνη,η δημοκρατιά στον κόσμο..αυτοί που ψηφίζουν για να περιχαρακώσουν τα δικαιώματα τους..αχ ..και να ήξεραν πως αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί που μιλάνε για υψηλά ιδανικά και σεβασμό είναι πληρωμένοι δύο φόρες,μια απο το ίδιο τον λαό και άλλη μια απο τα αφεντικά τους(αλλά πάντα με τα δικά σας τα λεφτά).Και απλά τους έβαλαν εκει να για να διαφυλάξουν τα δικά τους συμφέροντα…

Αχ και να ήξερε ο κόσμος τι σκατά κάνει ο κύριος Γκαργκάνας και γιατί τα κάνει..μόνο να ήξεραν!

Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε ολοένα και περισσότερο κόσμο να τρέχει σαν τρελλός απο το πρωί ως το βράδυ για ένα μάτσο παλιόχαρτα που θα τον βοηθήσουν να πληρώσει ,φόρους,λογαριασμούς ΔΕΗ ,ΟΤΕ,ενοίκια,δάνεια.

Είμαστε στ’αλήθεια ελεύθεροι ή είμαστε οι σύνχρονοι σκλάβοι?

Αν όλοι ξέρανε αυτά τα πράγματα τι νομίζεται ότι θα έκαναν?

Advertisements

5 thoughts on “Money for nothing?

 1. avissos Φεβρουαρίου 12, 2007 / 7:06 μμ

  οι τράπεζες δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μαγαζί. αν θες το αγοράζεις το δάνειο, αν δε θες μένεις μ’αυτά που έχεις..
  το ότι είμαστε σκλάβοι είμαστε, αλλά δεν έχει να κάνει με το χρήμα κ τις τράπεζες. είμαστε σκλάβοι εξαιτίας της ανικανότητάς μας για αυτάρκεια..
  κ το παραδεχόμαστε κιόλας 😉

 2. keimgreek Φεβρουαρίου 13, 2007 / 5:22 πμ

  αυτο θα πει αποδομηση του τραπεζοκρατικοοικονομικού συστήματος. χαίρομαι που δεν είμαι καταναλωτικό όν και δεν έχω πιστωτική. ελπίζω να μη χρειαστώ κιόλας. αλλά ποτές μη λές ποτές.

 3. μαραμένα σύκα Φεβρουαρίου 13, 2007 / 10:22 μμ

  Καλά τα λες αβισσος αλλα πάντα οι ανάγκες μας δεν εξαρτώνται απο εμάς,πολλες φορές βρισκόμαστε και σε οικονομικό αδιέξοδ πχ..ανεργία,αρρώστοι..

  Κειμ..αν ταξιδεύεις συχνά οκ η πιστωτική(αλλά πάντα σε σύνδεση με αυτό που έχεις στο πορτοφόλι σου)έχεις τα λεφτά την χρησιμοποιείς δεν έχεις την αφήνεις .

 4. heliotypon Φεβρουαρίου 25, 2007 / 9:25 πμ

  Το πρόβλημα δεν είναι τόσο της είσπραξης τόκων (που είναι κλεψιά, σίγουρα, αλλά είναι και ο λόγος για να δεχτεί κάποιος να σου δανείσει χρήσματα). το πρόβλημα είναι ότι οι τράπεζες πράγματι σε κοροϊδεύουν και σε κλέβουν. Επειδή δεν μπορείς να αφήσεις τα χρήματά σου στο σπίτι (αν έχεις κάποιο, έστω μικρό, περίσσευμα) αναγκάζεσαι να τους τα δώσεις για φύλλαξη. Κι εκείνες, ενώ για τα δανεικά (και για τις κάρτες) σου παίρνουν επιτόκιο 15% ή 17%%, για τα χρήματα που τους κατέθεσες σου δίνουν 1% ή 2%. Από εκεί ξεκινάει η κλοπή και υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι να σε κλέψουν νόμιμα όταν συναλάσσεσαι μαζί τους. Αφού σε βάζουν και υπογράφεις στα τυφλά συμβάσεις τις οποίες δεν μπορείς (εκτός κι αν είσαι μεγάλος πελάτης και φοβούνται μην τους φύγεις) να διαπραγματευτείς. Σ’ αυτές μέσα υπάρχουν ένα σωρό ληστρικές παράγραφοι, επιβαρύνσεις, όροι, κλπ που σου πίνουν το αίμα. Εκεί είναι η μεγάλη κλεψιά. Σου βάζουν «έξοδα φακέλλου» (γιατί άραγε, πόσο κοστίζει ένα παλιο-ντοσιέ και η εργασία του υπαλλήλου που τον ανοίγει;), έξοδα υποσχετικών επιστολών (αφού υπογράφεις σύμβαση σε βάζουν να υπογράψεις ΚΑΙ υποσχετική ότι θα πληρώσεις, λες και η σύμβαση δεν γράφει κάτι τέτοιο!), τηλεγραφικά, ταχυδρομικά, «εκάρ», κλπ. Από την ψαλίδα των επιτοκίων και από κει θησαυρίζουν. Κι ενώ έχουν τα λεφτά σου στα ταμεία σου, αν πέσεις κάτω από ένα όριο υπολοίπου σου βάζουν έξοδα service, ενώ εκείνες κερδίζουν 15+% από αυτά τα χρήματα! Κι όταν κάνεις κατάθεση ή ανάληψη πάλι σε χρεώνουν. Τρέλλα είναι αλλά δεν επεμβαίνει κανένα διεφθαρμένο κράτος να τις συγκρατήσει αφού με τα χρήματά τους (μας, δηλαδή) οι τράπεζες ελέγχουν τους πάντες εκεί μέσα! Δεν είναι τυχαίο ότι από τις 7-10 τράπεζες που υπήρχαν στην Ελλάδα πριν μερικές μόλις δεκαετίες (3-4) σήμερα κοντεύουμε να φτάσουμε τις 50! κι όλες αυτές αυξάνουν τα κέρδη τους κατά τρελλά ποσοστά κάθε χρόνο!

 5. μαραμένα σύκα Φεβρουαρίου 25, 2007 / 11:10 πμ

  Ναι ελιότυπον,ξέρω .Ευχαριστώ για την επισήμανση.
  Λέω να επιστρέψω με παρόμοιο ποστ στο μέλλον αλλά και εσύ θα μπορούσες να γράψεις στο ποστ σου αυτά που μόλις έγραψες.
  Θα μέ ενδιέφερε να γράφουμε γι’αυτό όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s