Άντε και γαμήσου λαέ και κάνε αυτό που διατάζω

police.jpg

Κάπου κάπου βλέπω η διαβάζω ειδήσεις απο τα μεγάλα και καταξιωμένα κέντρα πληροφόρησης και πράγμα καθόλου περίεργο που βγάζω καντήλες,,μπουρμπουλήθρες και παντός είδους δερματατικών εκρήξεων μου χαράζουν το κορμί.

Το ομολογώ πως πέφτω σε κατάθλιψη που με κάνει να μην θέλω να ακούσω η να διαβάσω όλα όσα μεταφέροντε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απο διάφορους εκπροσώπους κυβερνήσεων,επιχειρήσεων,οργανισμών και άλλων παρόμοιων σκατών.Δεν θέλω να αυθυποβάλω τον εαυτό μου στις διάφορες αηδίες που βγαίνουν απο το βρωμόστομα τους για την γενική κατάσταση,στην χώρα και στον κόσμο.

Απο την μια μας βομβαρδίζουν με φόβο, απο την γρίπη των πτηνών,απο την Αλ καίντα,απο τους αναρχικούς,την τρομοκρατία,το πανμεπιστημιακό άσυλο,τις συντάξεις,την εγκληματικότητα,το AIDS,τους παράνομους μετανάστες,τις τιμές στα ραπανάκια,την άνοδο του πετρελαίου και την κάθοδο στου Σοφοκλή το κάγγελο.Από την άλλη προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πάντα είναι υπο έλεγχο!

Τίποτα παράξενο μέχρι εδώ,απλά τετραγωνίζουν τον κύκλο ρε παιδιά,ειδ’αλλως άντε να σε πείσουν ότι η μερα είναι νύχτα και η νύχτα μέρα.Μιλάμε για εντελώς σχιζοφρενικές καταστάσεις,όπου το να ζεις ανάμεσα σε τάξη και χάος είναι ένδειξη ότι σου έχει φύγει η βίδα για καλά απο το κεφάλι αλλά σου λένε..με το ζόρι ότι είσαι καλα.

Και έτσι και σου έρθει ξαφνικά να σηκώσεις την κουβέρτα της ευτυχίας και της καλοπέρασης που σου χάρισε αυτός που σε κυβερνά ,για να δεις τι είναι απο κάτω,σου έρχετε να ουρλιάξεις λες και κάθισες επάνω σε μια φωλιά απο σκορπιούς.

Βλέπεις ότι υπάρχει μεγάλη κρίση νομιμότητας και ότι η κυρίαρχη τάξη δεν έχει να σου προσφέρει απολύτως καμία λύση στα προβλήματα που έχεις μπροστά σου.

Πες πως στράβωσε το ποδάρι και έιδες απο κάτω απο την κουβέρτα,τότε αρχίζει μια απελπισμένη προσπάθεια να σε πείσουν για συνομωσίες και προσπάθειες που έχουν στόχο και σκοπό να καταστρέψουν τον τρόπο ζωή σου.

Όσοι είστε αρκετά μεγάλοι θα θημάστε την παγκόσμια υστερία του πυρινικού ολέθρου που μας κρατούσε απο τα αρχίδια για καμιά πενηνταριά χρονάκια.Όπως τότε έτσι και τώρα,είναι σαν την παλιά καλή συνταγή της γιαγιάς που κάνει το κοκκινιστό πετυχημένο.Τώρα φοβόμαστε τους μετανάστες,την εγκληματικότητα,τους τρομοκράτες,τους αναρχικούς,την γρίπη του τσαλαπετινού,τους γκέι,το έιτζ,τους μουσουλμάνους,τους Τούρκους.Άλλαξε ο μανωλιός και φόρεσε το βρακί αλλιώς με λίγα λόγια.

Για δεκαετίες σε δίδαξαν ότι είναι καλό να ψηφίζεις κάπου κάπου γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να έχεις μια κυβέρνηση που θα σε εκπροσωπεί.Έλα όμως που πολλοι δεν πάμε και αυτοί που ψηφίζουν το κάνουν λες και έχουν εξαρτημένα αντανακλαστικά.

Η αποστασιοποίηση απο την πολιτική ζωή,η έλλειψη πραγματικής αντιπολίτευσης και η εγκατάλειψη κάθε εναλλακτικής λύσης είχε το αποτέλεσμα να ενισχύσει η κυβέρνηση τον έλεγχο με ολοένα και περισσοτερη αστυνόμευση,ρουφιανιλίκι,και καταπιεστικούς νόμους.

Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι οι κυβέρνήσεις δεν έχουν καμία ανάγκη έγκρισης στα σχέδια που κάνουν και στις πράξεις τους και ολοταχώς προετοιμάζουν τους μηχανισμούς εκείνους που θα τους επιτρέψουν μια μέρα να μας κυβερνήσουν με σιδερένια γροθιά .

Με λίγα λόγια να μας πούν ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΛΑΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΑΖΩ.

Advertisements

10 thoughts on “Άντε και γαμήσου λαέ και κάνε αυτό που διατάζω

 1. padrazo Φεβρουαρίου 10, 2007 / 5:08 μμ

  Ετσι είναι.

 2. g. manoussakis Φεβρουαρίου 10, 2007 / 7:07 μμ

  Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν έχει καμιά σχέση με αντιπροσώπευση, ούτε με δημοκρατία!

 3. inlovewithlife Φεβρουαρίου 11, 2007 / 12:33 μμ

  Η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» έχει σχέση με αντιπροσώπευση. Μόνο που δεν έχει σχέση με δημοκρατία. Έπρεπε να λέγεται κοινοβουλευτισμός.

  Η δημοκρατία βγαίνει από τις λέξεις δήμος (λαός) και κρατώ (κυβερνώ). Όταν «γεννήθηκε» στην Αρχαία Ελλάδα, η δημοκρατία δεν ήταν αντιπροσωπευτική, ήταν άμεση.

  Τώρα πως ονομάζουμε δημοκρατία το γεγονός ότι ο λαός ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια και καλαμπουρίζουμε ότι κυβερνά κιόλας. Και αυτό υποτίθεται ότι νομιμοποιεί τις αποφάσεις της εξουσίας και δίνει το δικαίωμα αυτή η μούφα να λέγεται δημοκρατία.

  Εγώ πιστεύω τέσσερα είναι λίγα. Ας το κάνουμε έξι χρόνια ή οχτώ, για να έχει το χρόνο η κυβέρνηση να παράγει «έργο» και να μην ξοδεύουμε και χρήματα για προεκλογικές εκστρατείες.

 4. Exiled Φεβρουαρίου 11, 2007 / 6:02 μμ

  Ωραία τα λες!
  Όσο για την αρχαία Αθήνα που αναφέρθηκε ως παράδειγμα, η δημοκρατία της ήταν άμεση για έναν στους δέκα που ζούσαν εκεί.

 5. inlovewithlife Φεβρουαρίου 11, 2007 / 6:38 μμ

  Σίγουρα δεν είναι η αρχαία Αθήνα υπόδειγμα κοινωνίας. Το αντίθετο.

 6. μαραμένα σύκα Φεβρουαρίου 11, 2007 / 7:04 μμ

  Ινλοβε..εγώ λέω να τους καταργήσουμε εντελώς και εσύ μου λες να μας κατσικωθούν για 8 χρόνια!!!
  ΕΧ..ενας τρόπος άμεσης δημικρατείας σήμερα είναι τα δημοψηφίσματα,πόσα έχουν γίνει ως τώρα?

 7. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ Φεβρουαρίου 12, 2007 / 1:51 πμ

  Tα δημοψηφίσματα δεν λύνουν σπουδαία πράγματα.

  Tο θέμα δεν είναι να έχεις άποψη, αλλά να έχεις γνώση για να έχεις άποψη.

  ‘Oλοι ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν λύνουν τα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά δε θα έλεγα να μην έχουμε εκλογές. Mάτωσε πολύς κόσμος για να μην έχουμε «ελέω Θεού» βασιλιάδες. Από την άλλη η τεχνολογία σήμερα μας δίνει τεράστια δυνατότητα για ανταλλαγή πληροφορίας και ανάληψη πρωτοβουλίας. Όλοι στα μπλογκ μας είμαστε καταγγελτικοί. Αυτό δεν είναι κακό, γιατί είναι από τους ελάχιστους χώρους που μπορούμε να το κάνουμε δημόσια. Όμως δεν είναι αρκετό. Tο επόμενο βήμα είναι πώς θα προχωρήσουμε σε λύσεις.

  H γνώμη μου ως τώρα: δε χρειάζεται να βρούμε το δρόμο προς τον σοσιαλισμό / δημοκρατία / παγκόσμια ειρήνη [διαλέξτε ότι θέλετε]. Xρειάζεται να ξεκινήσουμε από τις μικρές μάχες και να κερδίσουμε τις πρώτες μικρές νίκες. Στη γειτονιά μας. Στη συνοικία μας. Στη πόλη μας.

  Αυτό είναι το καλύτερο σχέδιο που έχω να προτείνω!

 8. Παράφωνος Φεβρουαρίου 12, 2007 / 2:19 πμ

  Αν η δημοκρατία έδινε την δύναμη στον λαό, τότε θα ήταν απαγορευμένη 🙂

 9. μαραμένα σύκα Φεβρουαρίου 12, 2007 / 8:38 πμ

  Δεν μασάμε,έχεις δίκιο αλλά στις μικρές κοινωνίες είναι ακόμα πιο δύσκολα να αλλάξεις ττο κατεστημένο..κάποιο μέρα θα γράψω κάτι γιάυτο γιατί ζω σε μια τέτοια κοινωνία.

  Παράφωνε με τα ωραία σου
  😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s